Najzanimljiviji sajt Balkana


Ovaj najduži pomorski most na svetu koji su kinezi izgradili i otvorili pre par dana nosi ime Hangzhou Bay most i kao što smo rekli dugačak je celih maratonskih 42,48 kilometara.
Izgradnja trajala je četiri godine i koštala milijardu i po dolara.I gotovo je duži od svojih rivala u dužini za 4 kilometra i 486 metara

26.4 milje)izgradnja ovog impozantnog mosta kineskih graditelja trajala je četiri godine i koštala je milijardu i po dolara.!

 
Most povezuje lučki grad Qingdao sa predradjem Huangdao."Maratosnki most" poseduje u svojih 42km pet hiljada stubova,a širok je 33,5 metara ili radi lakše vaše orjentacije poseduje 6 kolovoznih traka i tunel ispod nivoa mora.

Mostom se očekuje da prodje preko 30.000 automobila dnevno,te će smanjiti razdaljinu između grada Qingdao i predgradja Huangdao za 20 do 30 minuta vožnje.

Na izgradnji najdužeg pomorskog mosta radilo je oko 10.000 ljudi u dva tima na obe strane zaliva.Svaki centimetar mosta je bio važan i gledalo se na svaki centimetar mosta da ne bi došlo velike graditeljske katastrofe pri spajanju kao i samoj izradi konstrukcije mosta.
Graditelji mosta krenuli su sa suprotnih strana morskog zaliva i susreli se na sredini u decembru 2010 godine.Da se napomene Kina ima sedam mostova od 10 svetskih najdužih mostova.Kako ovaj impozantni najduži pomorski most izgleda pogledajte u video klipu.


loading...
Kliknite ovde i ostavite komentar

Kometari

  • No comments found
loading...

Ako vam se svideo sajt dajte nam podršku, LAJKUJTE GA !
Pratite nas
i dok ste na Facebooku

Dodajte nas u krugove
pratite nas na...

Dodajte nas u krugove   pratite nas na TwitteruGoogle+  Twitter

Najnoviji naslovi

 

adiswitchbaner
 GM izrada sajta baner1 1