Najzanimljiviji sajt Balkana

preletio na letećem skejtbordu 275 metara
Hoverbord - leteći skejtbord, izgleda više nije san i polako se "pretapa" u stvarnost, još jedna ideja iz kultnog filma " Povratak u budućnost 2". U bliskoj budućnosti izgleda ćemo koristiti leteće skejtborde ako je suditi po novom Ginisovom rekordu!!....

Novi Ginisov svetski rekord za najdalji let pomoću letećeg skejtborda - hoverborda  ostvario je Katalin Aleksandru Duru iz Kanade na jezeru Ouareau u Kvebeku,25. avgusta 2014. godine on je prešao celih  275,9 metara!

Aleksandar Duru ( tvorac nove verzije letećeg skejtborda) je, prešavši prvih 50 metara, već uspešno postavio novi rekord u letu neobičnom letelicom, čiji je koncept kao smo rekli, postao popularan za vreme kultnog  filma “Back To The Future”. 

"Hteo sam da pokažem da postoji mogućnost izvođenja stabilnog leta i da ljudi hoverbord mogu da kontrolišu samo pomoću svojih nogu", izjavio je Duru. 

"Ovaj moj prototip hoverborda  se može koristiti bilo gde, ali se obično testira iznad vode, jer može postići opasno veliku visinu te u slučaju pada voda je tu da umekša udarac" dodao je Aleksandar Duru postigavši nov Ginisov rekod za najduži let na letećem skejtbordu - Hoverboardu.

Kako je izgledao ovaj najduži let letećim skejtbordom pogledate u ovom video snimku:


loading...
Kliknite ovde i ostavite komentar

Kometari

  • No comments found
loading...

Ako vam se svideo sajt dajte nam podršku, LAJKUJTE GA !
Pratite nas
i dok ste na Facebooku

Dodajte nas u krugove
pratite nas na...

Dodajte nas u krugove   pratite nas na TwitteruGoogle+  Twitter

Najnoviji naslovi

 

adiswitchbaner
 GM izrada sajta baner1 1