Najzanimljiviji sajt Balkana


Kao što znamo mnogo robota u današnje vreme zamenjuju ljude na opasnim i teško pristupačnim mestima.Svaki dan se razvijaju sve bolji i savršeniji roboti,nekim robotima već daju osobine ljudi.Možda poput ovog robota iz videa...

Tako je i Dr Geuro je nedavno napravio malog robota koji zna da vozi biciklo!Kada pogledate ovaj video videćete da robot zaista na zanimljiv način oponaša čoveka prilikom vožnje bicikla .
Robot pedale okreće svojim nogama i to može da radi promenljivom brzinom.Upravljanje robota se vrši daljinski koji kontroliše čovek.Visina robota na biciklu je 415 mm dužina mu je 495 mm a zajedno s biciklom teži 2500 gr.Gume na biciiklu imaju prečnik od svega 195 mm.


 Dok stabilnost prilikom vožnje robot postiže oslanjajući se pomoću inercijalnih centrifugalnih sila preko prednjeg točka.On je u stanju isto tako da vozi unazad i unapred, dok kada se zaustavlja to radi tako što se nogama osloni na zemlju,a kretanje ide tako da podigne prvo jednu nogu na pedalu pa potom drugu ,kao što rade ljudska bića kada voze biciklo.kako to izgleda kada robot vozi biciklo pogledajte u videu..

loading...Ako su vam se svidele zanimljivosti, podržite nas. 
LAJKUJTE SAJT!
Čitajte i pratite nas i na....

twitter icon google plus

Najnoviji naslovi

 

banner2
 baner1