Najzanimljiviji sajt Balkana


Profesionalni surfer Garrett Meknamara (44) je uspeo da odsurfuje veliki talas.On je zajedno sa Andrew Cottonom i Al Mennie bio deo tima kao deo studije za Portugalski hidrografski institut,sve u cilju da se što bolje razume zašto talasi iz kanjona van Nazare u Portugalu dostižu tolike gigantske visine.

Tri ogromna talasa su se pojavila tako da su privukla Meknamaru da se okuša u "jahanju" jednog od njih.Sve je izgledalo savršeno i vreme kao i sam talas" rekao je Mennie, koji je tu bio u slučaju opasnosti kao spasilac za ovaj nesvakidašnji  surferski dogadjaj.
Tako je i MekNamara uspeo da "zajaši" najveći talas na svetu od skoro 90 stopa ili oko 27 metara visine,čime je oborio svetski rekord!

"Imao sam najbolju mesto kada se "sjurio" jedan od najvećih talasa koji sam ikada video Bilo je neverovatno.Većina ljudi bi izgledala uplašeno"- izjavio je Garret .Na kraju McNamara je uspeo da iskontorliše surfanje i uspešno je prošao najkritičniji deo talasa i uvrstio se kao surfer koji je surfovao najveći talas na svetu.

Prethodni svetski rekord je postavljen u 2008.godine a postavio ga je Mike Parsons, koji je surfovao talas koji je imao visinu od 23.5 metra u  Cortes zalivu,plitkom grebenu koji se nalazi 100 milja  južno od obale Kalifornije.A kako je izgledalo surfovanje tog najećeg talasa na svetu pogledajte u nastavku...

loading...Ako su vam se svidele zanimljivosti, podržite nas. 
LAJKUJTE našu FB stranicu sajta!
Čitajte i pratite nas i na....

twitter icon google plus

Najnoviji naslovi

 

banner2
 baner1