Najzanimljiviji sajt Balkana


U Šangaju kuvari su uspeli da naprave najduži božićni kolač na svetu.Osamdeset kuvara je naporno radilo punih 24 sata da bi napravili najduži kolač na svetu...

Mada je tim kuhara  želeo napraviti božićni kolač dug svega 888 metara ipak su pogrešili...napravili su kolač znatno duži.Kolač kada ga je izmerio zvanični prestavnik Ginisove knjige rekorda imao je tačno 1,068 metar.Ovom dužinom kolača srušili su prijašnji rekord od francuza koji su imali kolač dug 207 metara.

Najduži božićni kolač je napravljen od vanile i čokoladnog preliva.U njega se utrošilo 904 jajeta,1045 kg brašna,209 kg šećera,401 kg čokolade i 34 kg vanile tahiti.

Pravljenje ovog kolača objasnio je kuvar Yusuf Yaran "Umesili smo testo i ispekli ga,posle hladjenja,napravili smo kremu od vanile,potom napravili glazuru od čokolade po tajnom receptu.A na kraju smo stavili dekoracije od slatkiša i  posuli kolač šećerom u prahu"

Posle i zvaničnog proglašenja od strane Ginisove knjige rekorda za najduži božićni kolač,kuvari su isekli kolač i prodavali ga .Sav prihod od prodaje kolača ide  jednoj dečijoj bolnici u Šangaju.A vi u nastavku pogledajte kako izgleda najduži kolač...
 

loading...


















Čitajte,pratite nas na....
twitter icon google plus
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

Najnoviji naslovi

 

banner2
 baner1