Najzanimljiviji sajt Balkana


Belgijski dizajner Karl de Smet dizajnirao je liniju nameštaja koji sam poprima željeni oblik i raste kao kokica Kada se ovakav nameštaj spakuje,isti se može da stisne na samo 5 posto svoje prave veličine.... Tajna leži u materijalu,odnosno specijalnoj vrsti poliuretanske memorijske pene, koja kada se zagreje na 70 stepeni Celzijusa širi i poprima bilo koji ranije kreirani oblik.

"Na ovaj način,nameštaj se sam skalapa,a materijal obavlja posao umeto vas"! rekao je dizajner De Smet za BBC, poredeći svoj nameštaj sa onim koji proizvodi IKEA, a koji od kupca zahteva da se potrudi kako bi ga sklopio.
Ako mu se prvobitni dizajn ne dopada,kupac svoj nameštaj može i da preoblikuje, a memorijska pena je pritom i materijal koji je veoma lak za isporuku i gotovo uopšte ne zauzima prostor.

Ukoliko se ošteti,nameštaj se ponovo zagreva,i oštećenje nestaje.De Smet je za sad modele svog revolucionarnog nameštaja izrađivao samo u malim serijama, ali od 2014. godine planira i masovnu proizvodnju,a do tada  će svoju zanimljivu i neobičnu kreaciju namještaja na "naduvavanje" će izlagati na prestojećoj Nedelji dizajna u Milanu,Italija.
izvor:blic.rs
loading...


Čitajte,pratite nas na....
twitter icon google plus
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

Najnoviji naslovi

 

banner2
 baner1