Najzanimljiviji sajt Balkana

titanik animacija potonuce u realno vremenu

Pre nekoliko dana nna poznatom youtube video servisu objavljen je zanimljiv i nesvakidašnji video koji su napravili Tomas Linski, Metju DeVinkeler i Kajl Hudak u kom su prikazali potoniće Titanika u realom vremenu u trajanju od dva sata i i 41 minut...

Odnosno način na koji je Titanik potonuo u noći 14. aprila 1912. godine

Tri talentovana mladića – Tomas Linski, Metju DeVinkeler i Kajl Hudak – prikazali su u videu dužine dva sata i i 41 minut sve što se dešavalo u noći 14. aprila 1912., od pojave kobnog ledenog brega pa sve do kadra kada je i poslednji deo broda nestao ispod površine mora.

U animaciji ćete povremeno moći i da vidite kako je izgledala unutrašnjost, ali čuti i jezive zvukove u trenucima dok je div dugačak 269 metara i širok 28 metara nestajao.

Podsećamo vas, Titanik je krenuo iz britanske luke Sautampton na svoje prvo prekookeansko putovanje prema Njujorku, a u nastojanju da osvoji Plavu vrpcu Atlantika, kapetan Edvard Džon Smit namerno je krenuo kraćim kursom, severnijim od propisanog.


Titanik se pri brzini od 22 čvora sudario sa santom leda, a od 2.223 putnika i članova posade, preživelo ih je samo 706. Poginulo je 1.360 muškaraca i 157 žena i dece.

Pogledajte video:

loading...


Čitajte,pratite nas na....
twitter icon google plus
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

Najnoviji naslovi

 

banner2
 baner1