Najzanimljiviji sajt Balkana


Nong Youhui iz Kine na prvi pogled rekli bi smo da se mnogo ne razlikuje od svojih vršanjaka.Ipak ako se zagledamo u njegove oči videli bi da oči mogli bi smo reći izgledaju kao oči mačke.Mali dečak Nong ima zaista neobičnu i zanimljivu sposobnost on vidi u mraku!

Naravno dečak vidi kao i svi mi ostali na dnevnom svetlu ali se izdvaja to da on vidi u potpuno mrklom mraku.Dečak je inače prošao mnoge testove od strane lekara ali za sada lekari nemaju baš jasnu predstavu kako to da dečak vidi savršeno u potpunom mraku?

Po mišljenju nekih lekarima Nong je rođen sa bolesti koja je poznata pod imenom luekodermia.Bolest se ogleda u tome da su oči izuzetno osetljive na svetlost i sa manje zaštitnih pigmenta u očima što znači da je ekstremno osetljiv zlaganje sunčevoj svetlosti.Ali opet se dovodi u pitanje činjenica kako savršeno vidi u poptunom mraku i igra se sasvim normalno na dnevnom svetlu?


Ovaj neobičan fenomen otkrio je dečakov otac Shihua jer se mnogo zabrinuo kada je posle dva meseca od rođenja sina video da njegov sin ima svetloplaveoči.Doktori koji su tada pregledali dečaka rekli su da će dobiti kasnije normalnu boju očiju ,međutim to se nije desilo ni do dan danas.

Roditeljima malog Nonga je bilo jako čudno u početku kada su videli da njihov sin,piše i igra se sasvim normalno u potpunom mraku i radi sve normalno kao što bi ljudi radili pri normalnom svetlu.na kraju ostavljamo vam video pa i sami pogledajte...

loading...


Čitajte,pratite nas na....
twitter icon google plus
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

Najnoviji naslovi

 

banner2
 baner1