Najzanimljiviji sajt Balkana


Najnovija istraživanja kao i najnoviji dokazi koji nam dolaze sa NASA sonde Galileo pokazuju da na Jupiterovom mesecu Evropa ima vode!Ova voda se prostire na površini veličine Velikih jezera u SAD..

Većina naučnika smatra  da ova ledena kora meseca Evropa debljine oko 3 kilometra.Podaci sugerišu kako postoji interakcija izmedju ledene kore Evrope i okeana.Ovim najnovijim dokazom se dobija pretpostavka da je na satelitu Evropa moguć neki oblik života pošto ima materije sličnoj vodi.

Prema izjavi Britnija Šmita sa instituta za geofiziku Univerziteta Teksas u Ostinu koja se pojavljuje u časopisu Nature"to bi moglo da znači hranljive materije i energije kreću se izmedju novootkrivenog vodenog prostranstva i zaleđene površine meseca Evropa."

Ali biće potrebno dosta izgleda vremena dok se pošalje jedna ljudska misija na jupiterov satelit Evropa da bi se utvrdilo pravo stanje i da ljudi otkriju "svojim rukama i očima" šta se krije u dubinama novootkrivenih podzemnih jezera vode.

Sonda Galileo je u svemir lansiran 1989.godine.Dosad je ta sonda poslala mnogo podataka naučnicima za ovu najveću planetu sunčevog sistema i njegove prirodne satelite.

loading...


Čitajte,pratite nas na....
twitter icon google plus
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

Najnoviji naslovi

 

banner2
 baner1