Najzanimljiviji sajt Balkana


U pravom gradu Hamburgu u blizini reke Elbe,postoji neobičan i zanimljiv mini grad i železnica .Ovaj najveći mini model železnice i grada izgleda tako stvarno i prelepo da  dok gledate ga se ne zapitate da li je to stvarno model ili pravi grad.Ovaj izmišljeni grad ima sve...

Izmišljeni grad - železnica poseduje 12.000 metara železničke pruge,dok se sam grad prostire na oko 1.300 metara kvadratnih površine.Gradnja ovog najvećeg minijaturnog grada i železnice počelo je još davne 2001.godine,a završetak izgradnje odnosno projekta se očekuje tek 2020.godine.Tada će ovaj prelepi model mini najvećeg grada i železnice biti duplo veći nego što su sada njegove prostorne dimenzije.

Model železnice se sastoji od 300.000 svetala,215.000 stabala,3.000 zgrada,890 vozova, kao i 200.000 malih ljudskih figurica.U izgradnju ovog grada ili železnice (kako god želite nazovite) utrošeno je 500.000 radnih sati.

Izrađene su makete Harza,Knuffingena (ime izmišljenog grada),Austrije,Hamburga, Amerike,Skandinavije,Švajcarske,a planira se i izgradnja delova zemalja poput Francuske,Engleske kao i  Afrike.

U prelepoj mini-zemlji dan traje 15 minuta,a mnoge funkcije grada pokreće računar,dok sve se nadgleda iz kontrolne sobe.Svaki od gradova ima svoje atrakcije, a izrađeni su do najsitnijih detalja.Tako mini Baltičko more sadrži 33.000 litara vode,dok se plima i oseka izmjenjuju se svakih 30 minuta.
Pogledajte mali deo prelepog mini grada a svako ko bude imao priliku neka svrati u Miniatur Wunderland u blizni reke Elbe u Hamburgu...

loading...


Čitajte,pratite nas na....
twitter icon google plus
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

Najnoviji naslovi

 

banner2
 baner1