Najzanimljiviji sajt Balkana

papagaj igra u ritmu muzike

Papagaj Snowball je životinjski fenomen koji ima 13 godina.On je već oduševio je gledaoce na YouTube njih nekoliko miliona,koji su odgledali njegove zanimljive i neobične snimke....

A naučnike ostavio šokiranim za njegov osećaj za ritam i ples.I po svemu sudeći naučnici će morati preispitati svoja saznanja o muzikalnosti nekih životinja.

Snowball na snimcima koje možete pogledati posle ovog teksta pleše uz ritmove Kvina i Backstreet Boys-a.I sa ovim snimkom se dokazaIo  da ljudi nisu jedina bića s osjećajem za ritam izgleda da i životinje to isto mogu da imaju i rade.

Naučnici su kad su videli ove snimke odmahh se "bacili" na proučavanje snimka kao i papagaja Snowballa i zaključili kako zaista postoji povezanost muzike i pokreta.

Doktor Aniruda Patel sa insituta za Neuronauku iz San Diega je izjavio "U najmanju ruku sam zatečen! Nikada nisam video ovako nešto!  Ubrzavali smo i usporavali muziku i primietili smo kako Snowball zaista prati ritam i ostaje sihronizovan sa muzikom.Zaista u životu nisam vidio ništa slično"

Snowball je pravi životnjiski fenomen jer je on prva životinja za koju su naučnci metodom sinhronizacije zabeležili da pleše prateći ritam.Iako mnoge životinje reagiraju na glazbu još nije otkrivena niti jedna vrsta osim čovjeka koja ima tu sposobnost.


Tako je tokom istraživanja dr Patel  otkrio da 14 vrsta papagaja i jedna vrsta slona zna da sihronizovano “igra” u ritmu muzike.Dok opet na primer,šimpanze,psi i mačke nemaju nikakav osećaj za ritam.Kako to papagaj Snowball skače u ritmu muzike i pleše pogledajte u ova dva video klipa

 

loading...


Čitajte,pratite nas na....
twitter icon google plus
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

Najnoviji naslovi

 

banner2
 baner1