Najzanimljiviji sajt Balkana


Ovaj najduži pomorski most na svetu koji su kinezi izgradili i otvorili pre par dana nosi ime Hangzhou Bay most i kao što smo rekli dugačak je celih maratonskih 42,48 kilometara.
Izgradnja trajala je četiri godine i koštala milijardu i po dolara.I gotovo je duži od svojih rivala u dužini za 4 kilometra i 486 metara

26.4 milje)izgradnja ovog impozantnog mosta kineskih graditelja trajala je četiri godine i koštala je milijardu i po dolara.!

 
Most povezuje lučki grad Qingdao sa predradjem Huangdao."Maratosnki most" poseduje u svojih 42km pet hiljada stubova,a širok je 33,5 metara ili radi lakše vaše orjentacije poseduje 6 kolovoznih traka i tunel ispod nivoa mora.

Mostom se očekuje da prodje preko 30.000 automobila dnevno,te će smanjiti razdaljinu između grada Qingdao i predgradja Huangdao za 20 do 30 minuta vožnje.

Na izgradnji najdužeg pomorskog mosta radilo je oko 10.000 ljudi u dva tima na obe strane zaliva.Svaki centimetar mosta je bio važan i gledalo se na svaki centimetar mosta da ne bi došlo velike graditeljske katastrofe pri spajanju kao i samoj izradi konstrukcije mosta.
Graditelji mosta krenuli su sa suprotnih strana morskog zaliva i susreli se na sredini u decembru 2010 godine.Da se napomene Kina ima sedam mostova od 10 svetskih najdužih mostova.Kako ovaj impozantni najduži pomorski most izgleda pogledajte u video klipu.

loading...


Čitajte,pratite nas na....
twitter icon google plus
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

Najnoviji naslovi

 

banner2
 baner1