Najzanimljiviji sajt Balkana


Ovaj robot pokeće svoje noge i ruke kao što radi čovek, jednostavno on imitira pokrete čoveka.Petman robota stvorio je Boston Dinamics a dizajniran je pre svega za vojnu upotrebu.I ne očekujte da biste ga videli u skorije vreme kako vojnički hoda kao terminator kroz neku ratnu zonu....

Za sada robot Petman hoda poput nekog manekena po pisti ali ovo je njegova test faza .Njegova "ljudska" moć hodanja i neki fitnes stavovi su pre svega dizajnirani da bi se mogli testirati nove uniforme koje bi štitile od hemijski agensa vojnike kao i civile.Kompanija Boston Dinamics tvrdi da je Petman prvi robot koji ima ljudski oblik,ljudsku veličinu,kao i veoma slične pokrete čoveka kao i hodanja. A sam robot može da dostigne brzinu od 4,4 milje na sat.

Petman robot može da uradi na primer:podizanje ruku,sklekove ili oslonac na jedno koleno a sve "fitnes vežbe" može da uradi bez gubitka svoje ravnoteže.Petman ima savršen osećaj za ravnotežu kada ga gurnete on ne gubi svoju ravnotežu.


"Petman robot se može iskoristiti na mestima na primer gde je za čoveka jako opasno,ili gde bi čovek rizikovao svoj život izložen opasnim materijama".A kada se bude konačno napravljen za upotrebu,imaće  savršenu ravnotežu i skoro stoprocentno kretanje poput čoveka tj vojnika.Moći će raditi stvari poput hodanja,puzanja ili  razne druge pokretne stvari kao pravi čovek  izjavio je Robert Plaiter, inženjer u Bostonu Dinamics-u.

I da napomenemo da je u finansiranju robota Petmana delom učestvovala DARPA (agencija Ministarstva odbrane SAD za razvoj novih tehnologija).Da li ćemo u skoroj budućnosti imati Terminatore umesto pravih ljudskih vojnika ili eventualno spasilaca na kriznim mestima ostaje da se vidi ?A vi pogledajete video klip kako to ovaj robot Petman hoda tj. imitrira čoveka-vojnika...

Dodaj komentar


Najnoviji naslovi

Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


 

banner2
 baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala