Najzanimljiviji sajt Balkana

AIRBUS 2050
Svi vole kada putuju avionom i kada rezevišu karte da uzmu sedište koje je bliže prozoru tj do prozora.Ali sudeći po konceptu Airbus-a za time više neće biti potr ebe jer će cela kabina aviona biti jedan veliki prozor.Takav koncept aviona putničklog je nedavno predstavio Airbus.


Ali,ostatće te razočarani ovim  jer Airbus svoj koncept planira za 2050 godinu odnosno ovakvi avioni će biti dostupni za komercijalne letove tek tada.Na internet stranici Future Airbus,kompanija je predstavile inženjerske ideje i tehnologiju za koje vjeruje da će u potpunosti promeniti iskustvo letenja za avio putnike.

Kao prvo iz aviona će nestati podela prostora na prvu,biznis i ekonomsku klasu,zameniće ih personalizovane zone koja pružaju fleksibilne i posebno krojene nivoe  od opuštanja preko interaktivnosti pa sve do radnog prostora.
AIRBUS 2050 1
Oni  avio putnici koji odaberu putovati u interaktivnoj zoni moći će se u prostoru sa barom i video igrama međusobno družiti i upoznavati.Oni koji žele nešto mirniji i tiši put sigurno će odabrati zonu za opuštanje.Dok za radoholičare je namenjena radne prostorije  sa računarima, internetom i svim što jednom biznismenu na letu tj.putu treba.

Airbusov glavni inženjer Čarls Čampion ističe kako je koncept novog aviona ugradjena i ideja letelice koja emituje vrlo malo ugljenog dioksida.


"Sproveli smo anketu u kojoj je učestvovalo više od 10 hiljada ljudi,i ona je pokazala kako će putnici 2050 godine željeti jedinstven osećaj putovanja dok će istovremeno voditi računa o ekoglogiji" izjavio je Čampion.

Jedna od značajnijih ideja kojom se ponose u Airbusu su transparentni zidovi trupa konceptnog aviona koji će menjati svoju strukturu zavisno o uslova leta.Isto tako,s obzirom će putnici uživati u holografskim lebdećim ekranima dok će toplina njihovih tijela napajati delove aviona

Centralna upravljačka jedinica svakog aviona biće "živčana mreža" nastala prema ljudskom živčanom sistemu.Ona će stvoriti intuitivni interfejs izmedju putnika i samog aviona što će uveliko olakšati zadovoljavanje svake želje putnika na letu ovim novim avionom koji nam dolati tek kako smo rekli 2050 godine a ko zna možda i ranije .....Kako to izleda pogledajte i u video prilogu..
izvor:daily mail

 

 

 

 

 

 

 

loading...


Čitajte,pratite nas na....
twitter icon google plus
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

Najnoviji naslovi

 

banner2
 baner1