Najzanimljiviji sajt Balkana


Za danas vam opet donosimo nove zanimljive činjenice kao što smo radili prethodnih osam puta.Šta čini ove činjenice zanimljivim pogledajte u nastavku teksta.Verujemo da će vam se i ovaj "novi paket" kao i prethodne zanimjive činjenice svideti i da će te (možda) saznati nešto novo....

Krenimo redom dvadeset novih zanimljivih činjenica slede u nastavku....

1.  Zvuči gotovo neveroavtno ali Saddamov bunker je dizajnirao unuk od žene koja je izgradila Hitlerov bunker.

2.  Morski psi su živeli na zemlji 200 miliona godina pre nego su se pojavili dinosauri.Od tih pradavnih vremnena pa sve do dana današnjeg morski psi ostali su gotovo isti.

3.  Saudijska Arabija nema stalnih reka ili jezera.

4.  Plavi kitovi mogu usporiti svoje otkucaje srca na četiri ili pet otkucaja u minuti kako bi sačuvali kisik tokom dubokih zarona.

5. Turski  grad  Istanbul, je jedini grad na svetu koji leži na dva kontinenta.

6.  Nojevi mogu trčati brže od konja,dok muški nojevi mogu rikati poput lavova.

7.  Koale gotovo isključivo jedu samo lišće eukaliptusa i to im je jedina hrana

8.   Ostaćete sad u čudu.Da znate i to,pod ekstremno visokim pritiskom,dijamant se može napraviti čak i od kikiriki putera.!

9.  Od svih živih bića na svetu,grbavi kitovi stvaraju najglasniji zvuk.

10. Šišmiši su jedini sisavci koji umiju da lete.

11. Osnivač stranice match.com (sajt za pronalaženje ljubavnog partnera),Gary Kremen, izgubio je devojku od čoveka kojeg je ona  upoznala na njegovom sajtu "match.com."

12. žene(devojke) verujemo se da se nećete uvrediti ali vlasnik prvih silikonskih grudi na svetu nije bila ženo nego pas koji se zovao Esmeralda.

13. U drevnoj Grčkoj riječ “idiot” odnosila se na nekoga ko nije političar.Hm....veoma zanimljivo..

14. 1811. godine, gotovo četvrtina svih žena u Velikoj Britaniji su se zvale Mary.

15. Kada je Mona Lisa ukradena iz muzeja Luvra 1911. godine,jedan od osumnjičenih bio je slavni Picasso.

16. Slonovi su jedan od tri sisavaca koji prolaze kroz menopauzu – druge dvije vrste su grbavi kitovi i žene ljudske vrste.

17. Godine 2009.penzionisani policajac koji se zove Geraint Woolford primljen je u bolnicu gdje je završio na krevetu pored drugog penzionisanog policajca koji se isto zove Geraint Woolford. Nisu bili u rodu, nikada se nisu sreli i bili jedina dva čoveka u Velikoj Britaniji koja imaju ista imena i prezimena - Geraint Woolford.

18. Big Ben se ne odnosi ni na sat ni na toranj, to je zapravo naziv zvona koje se nalazi unutar čuvenog tornja sa satom.

19. U Papui Novoj Gvineji engleski jezik je službeni jezik, ali samo 1-2 odsto stanovništva ga  govori.U ovoj državi se govori više od 820 jezika (više od hiljadu različitih etničkih i kulturnih grupa), odnosno 12 posto od ukupnog broja jezika u svetu!

20. Sibir je dom za oko 25 posto svih šuma na svetu.Zbog toga je Rusija najveći pretvarač ugljen-dioksida u kiseonik na palneti zemlji.
loading...Ako su vam se svidele zanimljivosti, podržite nas. 
LAJKUJTE našu FB stranicu sajta!
Čitajte i pratite nas i na....

twitter icon google plus

Najnoviji naslovi

 

banner2
 baner1