Najzanimljiviji sajt Balkana

Mr Bin Rowan Atkinson
Britanska humoristička serija "Mr. Bean" je na televiziji prvi put prikazana pre 25 godina. Lik usamljenog i neshvaćenog Mister Bina i dan danas zasmejava milione ljudi širom sveta ..

Načini na koji uspeva da se izbori sa svim nezgodama Mr.Bin, i u kojima se on nađe, pružaju pravo ohrabrenje za sve nas koji smo ponekad našli u nezavidnom položaju.

U nastavku teskta donosimo vam 20 zanimljivih činjenica o svima nama smešnom  Mister Binu, kojeg je maestralno odglumio britanski glumac Rowan Atkinson. 

1. Rowan Atkinson je počeo sa radom na karakteru Mister Bina dok je zavšavao master studije na elektrotehničkom odseku, na Oksford Univerzitetu. Prvi put ga je predstavio na festivalu u Edinburgu, tokom sitkoma "Canned Laughter", davne 1979. godine.

2. Jedan od značajnijih događaja za popularnost Mister Bina se desio tokom 1987. godine na festivalu "Just for Laughs" ( sada ima i TV serija), u Montrealu. Atkinson je insistrao da izvodi skeč pred publikom koja govori francuski jezik, kako bi testirao fizički aspekt komedije koju je predstavljao.

3. TV seriju "The Mr Bean“,(Mister Bin) koja je počela sa prikazivanjem 1990. godine a osmislili su je Atkinson i Ričard Kurtis, koji je kasnije napisao komedije "Četiri venčanja i sahrana" kao "Ustvari ljubav".

4. Atkinson je rekao da mu je inspiracija za Mister Bina bio karakter Monsieur Hulot, francuski komičar iz vremena nemih filmova, Žaka Tatija.

5. Ime Bin (Bean, eng. pasulj) je osmišljeno tek 1989. godine. Pre toga su Atkinson i Kurtis razmišljali o mnogim vrstama povrća, pre nego su se odlučili za pasulj tj Bean

6. Prvo ime Mister Bina ne postoji.

7. Mister Bin živi na drugom spratu zgrade u ulici Arbour Road br. 12, u Hajberiju u sjevernom Londonu. Adresa je ( naravno) izmišljena.

8. Iako ga prepoznajemo kao usamljenika, Mister Bin je imao djevojku Irmu Gob, koja se pojavljuje u ukupno tri epizode serije.

9. Djevojke dođu i prođu, ali prijatelji ostaju. Tako je Binov najbolji prijatelj medvedić Tedi. Ophođenje prema njemu je malo konfuzno, jer s jedne strane mu kupuje poklone za Božić i trudi se da ga ne probudi dok "spava" dok, s druge strane, nerijetko ga koristi i kao četku za krečenje.

10. Binov drugi najbolji prijatelj je automobil Mini, koji je za potrebe snimanja serije dva puta bio uništen.

Mister Bin još uvek zasmejava širom planete Zemlje

11. Binove polučasovne avanture u vidu epizoda su prodate u čak 190 zemalja širom sveta!

12. U poslednjih 25 godina, u bilo kojem trenutku se negde u svijetu prikazuje serija "Mr Bean".

13. Trenutno se i aninimirana i igrana verzija serije prikazuje u 70 zemalja širom sveta.

14. Do sada je prodato 35 miliona primeraka serije "Mister Bin" na DVD formatu.

15. Mister Bin je debitovao na filmskom platnu 1997. godine sa filmom "Mr Bean: The Ultimate Disaster Movie".

16. Film "Mr Bean: The Ultimate Disaster Movie" je jedan od filmova koji su najviše zaradili u istoriji Engleske kinematografije. Ukupno je zaradio 165 miliona funti.Deset godina kasnije, smiljen je i drugi film o Mister Binu "Mr Bean’s Holiday", koji je zaradio 156 miliona funti.

17. Tokom 2002. godine, Mister Bin je dobio novi izgled u animiranoj verziji serije, ali je glas i dalje davao Rouan Atkinson.

18. Mister Bin je i zvezda na internetu – ima više od 1,3 milijarde pregleda na YouTube kanalima( broj pregleda raste iz dan u dan) i oko 64.5 miliona fanova na Facebooku.

19. Takođe, imao je uspjeha i u svetu književnosti. Knjiga "Dnevnici Mister Bina", koja pruža uvid u unikatan um popularnog lika, je objavljena 1993. godine, a prodata je u više od milion primeraka.

20. Više od 100 avio kompanija je koristilo lik Mister Bina kao reklamu na avionima.

loading...Ako su vam se svidele zanimljivosti, podržite nas. 
LAJKUJTE našu FB stranicu sajta!
Čitajte i pratite nas i na....

twitter icon google plus

Najnoviji naslovi

 

banner2
 baner1