Najzanimljiviji sajt Balkana


Većina nas kada bi sabrala trenutke slobodnog vremena koje provodimo ispred magičih kutija,dobili bi pozamašnu brojku na koju verovatno i ne bi bili ponosni.Zato,smo pripremili nekoliko interesantnih činjenica za koje do sada možda niste čuli.

Da počnemo malo sa brojkama.Zapanjiće vas činjenica da je danas više od 1.5 biliona TV aparata u funkciji.Što je normalno najviše ih je u Kini čak 500 miliona.

Ako mislite da vi provodite najviše vremena pred televizorima varate se.U proseku Amerikanac dok navrši 65 godina života skoro 9 će provesti pred televizorom i za to vreme pogledati više od 20 000 reklama.

Mislite da su sapunice noviji proizvod.Na žalost, varate se. Prva TV sapunica počela je sa emitovanjem u februaru 1947. pod nazivom "Žena za pamćenje"

Sećate li se popularne serije "Sajnfeld"? Verovatno ne da se samo sećate nego i možete da prepričate čitave epizode. No, znate li da u svakoj epizodi "Sajnfelda" postoji referenca na "Supermena".Pozabavite se malo pa otkrijte više detalja.

 U Terminatoru 2 Arnold Švarceneger izgovori samo 700 riječi za koje je plaćen 15 miliona dolara.Ako to malo preračunamo dobijamo da je za svaku reč plaćen 21.429 dolara,a za najpoznatiju rečenicu iz filma: "Hasta la vista, baby" 85.716 dolara.

Najduži svet na svijetu prema knjizi Ginisovih rekorda je "Lijek za nesanicu" snimljen 1987. i traje ukupno 87 sati.Ukoliko imate vremena i patite od insomnije provjerite.

Znate li koji je to najgledaniji TV program na svetu.Možete pretpostaviti da je reč o nekom sportu.Ipak da li je u pitanju fudbal,ragbi, košarka?Najgledaniji program je jedan naizgled manje popularan sport.Reč je o pecanju.Stoga kanali koji se bave ovim sportom su sve popularniji kod brojnih kablovskih provajdera.


Legendarni Mel Blanc,čiji glas pamtimo kao glas Duška Dugouška, bio je alergičan na mrkvu.

U prosjeku filmovi zarade 5 puta više prodajom jednog DVD-a nego od prodaje jedne kino( bioskopske) karte.

Prvi put zvuk u filmu smo čuli 1927.Reč je o filmu "Pevač džeza" a prve izgovorene riječi čuli smo od Al Jonsona: “Wait a minute,you ain’t heard nothing yet.” U slobodnom prevodu: "Pričekaj minut,nisi još ništa čuo."

Ako ste na dijeti zabrinuće vas činjenica da više kalorije trošite dok spavate nego dok gledate TV.

Sećate li se nekada popularne humorističke serije M*A*S*H? Znate li šta znači te skraćenica? Znači Mobile Army Surgical Hospital ili u prevodu Pokretna vojna hirurška bolnica.

Stalno slušamo o recikliranju i ekologiji. Evo još jednog dokaza u prilog toj priči. Recikliranjem samo jedne staklene teglice sačuvaćete dovoljno energije da gledate TV još tri sata.
 
Ovu listu bi verovatno mogli nastaviti unedogled,ali za sada je dosta.Nadamo se da smo vas zainteresovali i oduzeli vam bar malo vremena koje provodite pred televizorom.Dok smo kreirali ovu listu istraživali smo Wikipediju, kao i jedan sajt koji se bavi serijama i na kojem možete naći sažet sadržaj serija.

loading...Ako su vam se svidele zanimljivosti, podržite nas. 
LAJKUJTE našu FB stranicu sajta!
Čitajte i pratite nas i na....

twitter icon google plus

Najnoviji naslovi

 

banner2
 baner1