Najzanimljiviji sajt Balkana


Austrijska kompanija ORSOS Island GmbH čiji je osnivač Gabor Orsos,preduzetnik sa iskustvom u hotelijerstvu i nekretninama započela je rad na prototipu projekta,plutajućeg ostrva pod nazivom ORSOS.....

Ovo luksuzno plutajuće ostrvo bi trebalo da bude predstavljeno javnosti do kraja 2013.godine.

Veštačko luksuzno ostrvo ORSOS će imati  više od 20 metara visine a biće kada se izgradi dugačak 37 metara.U njemu ima prostora dovoljno da se smesti do 12 stanovnika tj. gostiju.Ukupna površina ostrva će biti 1.000 kvadratnih metara,tako da će svaki sprat ovog ostrva obuhvatati otprilike 400 kvadrata površine.

Veštačko luksuzno plutajuće ostrvo je opisano kao "najudobnije mesto na vodi čak i od luskuzne jahte”.Ploveće ostrvo ORSOS će imati đakuzi, veliku palubu za sunčanje i smeštaj za do četiri radnika.


Kompanija koja će da pravi ovo ostrvo sugeriše da se plutajuće ostrvo što se tiče cene bolje pozicionira nego da kupijute ili iznajmljujete luksuznu jahtu.Takođe iz ove firme tvrde da je  ovo ekološki čisto i pouzdano veštačko ostrvokoje  koristi vetar kao deo energetskog sistema,solarne panele ida imaju u planu da koriste morsku vodu za klimatizaciju prostorija unutrar Orsosa.

Prema prvim izveštajima,cene sopstvenog plivajućeg ostrva če vas koštati oko 3,6 miliona evra za najosnovniji model.Ko ne želi da baca novac na ovakvo "rajsko ostrvo" ostaje mu samo da  zaviri u foto galeriju i uživa ....

loading...Ako su vam se svidele zanimljivosti, podržite nas. 
LAJKUJTE našu FB stranicu sajta!
Čitajte i pratite nas i na....

twitter icon google plus

Najnoviji naslovi

 

banner2
 baner1