Najzanimljiviji sajt Balkana


U konkurenciji za nabolju fotografiju našlo se čak neverovatnih 12.000 fotografija,pristiglih od 6.615 fotografa iz 152 zemlje sveta."Nacionalana geografija" je izabrala u uži krug takmičenja 11 najneverovatnijih pogleda kroz foto aparat tj fotografija...

Slike koje su stigle u "Nacionalnu geografiju"su bile raznovrsne poput slika Sudara tradicije i modernih aparata,surfer ispod vode ili usamljene koliba osvetljena polarnim svetlom u Norveškoj.Najnestrpljivije očekivano takmičenje fotografija konačno je završeno i časopis Nacionalna geografija je objavio je pobedničke slike.


Nagrade kojima su se mogli pobednici su bile fotografske ekspedicije na Galapagos ostrva,pa do vaučera u simobličnoj  vrednosti od 200 dolara za nabavku opreme.

Najbolja fotografija tih 11 fotografija po izboru "Nacionalne Geografije" je bila fotografija nazvana "Leptir" autora Sedrika Houina,snimljena u Avganistanu."Intimnost ovog svakodnevnog trenutka snimljenog unutar porodične jurte (jedne vrste šatora) je u kontrastu sa okrutnom okolinom u kojoj ova nomadska plemena žive", objasnio je pobednik  Sedrik Houin.

Inače ova pobednička najbolja fotografija"Leptir" je snimljena na nadmorskoj visini od  4.300 metara u slabo naseljenoj oblasti Avganistana, gde se mogu sresti šatori u kojima se nalaze televizori,telefoni,a izvan njih pravi solarni paneli.Na kraju pogledajte nevrovatne fotografije po izboru "Nacionalne geografije"predivne su....

loading...Ako su vam se svidele zanimljivosti, podržite nas. 
LAJKUJTE našu FB stranicu sajta!
Čitajte i pratite nas i na....

twitter icon google plus

Najnoviji naslovi

 

banner2
 baner1