Najzanimljiviji sajt Balkana


Pre više od 100 godina tačno u 5:12 ujutru,18. aprila 1906 godine.San Francisko je pogodio katastrofalni zemljotres.Insiprisan ovim zemljotresom umetnik Shawn Clover je napravio seriju neobičnih i zanimljivh fotografija San Franciska 1906- 2010....

On je "spojio" slike ondašnje stanje San Frnaciska stj kompletne destrukcije zemljotresa sa današnjim stanjem tih lokaliteta...

Da podsetimo vas, stanovnike je tada probudio blagi potres tla  25 sekundi sve je mirovalo.Ali kada su se počeli vraćati u krevete zemlja se snažno zatresla za 42 sekunde snažnog potresa zemljotres je uspeo da gotovo sravni grad San Francisko.

Ipak pravu štetu gradu napravilo je 30 ak požara koji su naneli skoro 90 odsto štete posle zemljotresa.Požar je uspeo da uništi 25.000 zgrada u 490 blokova.Za neke požare su što je bizarno su odgovorni bili i sami vatrogasci koji su,neobučeni,dinamitom pokušali da prekinu širenje vatre među zgradama.


Tako je umetnik Šon Klover koji u njemu živi danas uspeo da spoji slike ondašnje kompletne destrukcije sa današnjim stanjem upravo tih lokaliteta, i da pokaže kako je jedan grad u stanju da vaskrsne iz mrtvih.A vi u nastavku pogleajte neverovatne slike prošlosti "stopljene" sa današnjicom..


loading...Ako su vam se svidele zanimljivosti, podržite nas. 
LAJKUJTE našu FB stranicu sajta!
Čitajte i pratite nas i na....

twitter icon google plus

Najnoviji naslovi

 

banner2
 baner1