Najzanimljiviji sajt Balkana

divlje patke
Ove slike koje će te videti u nastavku teksta izgledaju tako predivno i cool.Inače ovo su skulpture životinja od papira možemo slobodno reći i slike,umetnika Kelvina Nikolsa iz Čikaga koji koristi samo komad papira A4 veličine.

On "daje život" na papiru mnogim egzotičnim stvorenjima poput lavova,pande i zebri,i mnogih drugih životinja koje čine pravi mali papirnati zoo vrt.Skulpturu životinje od papira Kelvinu je potrebno oko oko četiri nedelje u nekim slučajevima neke papirnate sklupture je radio i po dve godine a cene takvih skulptura dostizale su cifru i do 16.000 funti!

Ukupno do sada je izradio oko 75 komada papirnatih skulputra, i neke je izložio na izlogu u Follett knjižare u blizini Čikaga
sareni papagaji
Kelvin u svaku skulpturu životinje od papira koja ima dimenzije 15.24 cenntimetra širine i 50 cm dužine uloži do dve nedelje za istraživanje i skiciranje i dve nedelje za rezanje i konačni izradu same skulpture.On pažljivo seče papir makazama ili skalpelom,reže u manje komadiće potom ih lepi jedne preko drugih,pre nego što doda senu i dubinu "paprinoj životinji".

"Razvio sam svoju umetnost gde sam počeo da mešam mnoge od moje ljubavi prema,biljnom i životinjskom svetu,prirodnom svetu,fotografiji,dizajnu,izrada modela,skulptura,igru svetla i sene jednostavno u sve to sam se upustio pri izradi ovih skuptura.kolibri

Kada sam započeo sa ovim skulpturama u ranim 80-tim nisam slutio da će to biti moj posao gotovo 30 godina kasnije." - izjavio je Kelvin.
Calvin je svoje prve svoje radove ilustracija započeo kod svog strica,s ilustracijom na stričevom autobusu DeNure Tours 1983 godine.


loading...
Kliknite ovde i ostavite komentar

Kometari

  • No comments found
loading...

Ako su vam se svidele zanimljivosti, podržite nas. 
LAJKUJTE SAJT!
Pratite nas i dok ste na Facebooku


google plustwitter icon

Najnoviji naslovi

 

banner sajt GM IZRADA SAJTA
 adiswitchbaner