Najzanimljiviji sajt Balkana

drvena buba
Penzioner iz Čelinca kod Banjaluke,Momir Bojić (71), strastveni ljubitelj Folksvagenove "bube", u potpunosti je prekrio svoj automobil drvenim pločicama i tako dobio "drvenu bubu"....


Ovaj stolar je uz pomoć supruge Nade jedan običan automobil volkswagen poznatu "bubu" iz 1975.godine,prekrio sa više od 20.000 delića hrastovine, i tako dobio "drvenu bubu"

"Prvo što me ljudi pitaju kada vide ovaj automobil jeste kako sam uopšte došao na ovakvu ideju. Jednostavno, hteo sam da napravim nešto lepo. I zaista mnogi domaći, ali i strani kolekcionari dive se mom unikatu nastalom od stare "bube" kaže Momir.

Svaka drvena pločica zahtevala je ni manje ni veše nego 23 posebne procedure obrade. I u unutrašnjosti njegovog automobila je sve bukvalno od drveta – volan, menjač, radio itd.Za ovaj  Momirov rad  uloženo je po njegoj nekoj računici oko 10.000 konvertibilnih maraka  a možda i više..


Inače Momirova "drvena buba" je savršeno funkcionalna,i naravno gde god se pojavi sa njom privlači pažnju i prolaznika kao i učesnika u saobraćaju

Bojić je “drvenu bubu” završio početkom aprila. Za ovaj posao trebale su mu dve godine.Inače za ovu jedinstvenu "drvenu bubu" Momiru su nudili i 35.000 evra, Momir kaže da je sve ponude odbio.

loading...Ako su vam se svidele zanimljivosti, podržite nas. 
LAJKUJTE našu FB stranicu sajta!
Čitajte i pratite nas i na....

twitter icon google plus

Najnoviji naslovi

 

banner2
 baner1