Najzanimljiviji sajt Balkana

gradjevine od papira
Američka umjetnica Kristina Lihan upotrebljava svoje znanje i iskustvo kao arhitekte za stvaranje detaljnih  modela gradjevina i urbanih prostora i to od akvarel papira.Arhitekt Kristina poseduje diplomu u arhitekturi sa Univerziteta u Virdžiniji.Nakon završenog studiranja,odlučila se iskoristiti svoje stečeno znanje u ime umetnosti,stvarajući impresivne i fantastične detljne arhitektonske modele svetskih zgrada od papira .

Kristina Lihan se prvi odlučila na ovaj korak kada je živela u Floridi,i kada je radila projektat za bolnicu za drugog arhitektau.Ponekad se dešavalo da na poslu joj bude jako dosadno,i tako je počela jednog dana rezati papir,igrati se njim, i u tim reckanjima papira i pokušajima  se na kraju pretvorilo u izgradnju predivnih nevrovatnih detljanih modela zgrada.

Kristina Lihan na početku fotografiše stranu zgrade koju želi uraditi,a zatim prelazi na skiciranje s uljenom olovkom i na kraju iseca po d imenzijama crtež na  komade koje posle sklapa odnosno lepi.
proces izrade gradjevine

Stvaranje tovakvih prelepih a i može se reći komplikovanih modela od papira mogu biti vrlo dugotrajan posao.Po rečima Kristine Lihan,nekada izrada ovakvih gradjevina od papira može potrajati do 50 radnih sati.


loading...
Kliknite ovde i ostavite komentar

Kometari

  • No comments found
loading...

Ako su vam se svidele zanimljivosti, podržite nas. 
LAJKUJTE SAJT!
Pratite nas i dok ste na Facebooku


google plustwitter icon

Najnoviji naslovi

 

banner sajt GM IZRADA SAJTA
 adiswitchbaner