Najzanimljiviji sajt Balkana

avion budućnosti orao moći će da ponese 800 ljudi
Dizajner Oskar Vinjals ima viziju budućnosti i planira da je sprovede u delo svojim "Progres Orao" (engl. Progress Eagle) avionom.Ovaj avion budućnosti će moći kada se napravi da ponese oko  800 ljudi!....

Avion "Progres Orao" ne liči ni na jedan od aviona koji su izašli iz "olovke" dizajnera.Dizajn i tehnologija avioan budućnosti "Orao" potpuno su drugačiji od današnjih putničkih aviona. Jedno što mu je zajedničko sa drugim avionima je to što ima krila, ali su i ona znatno drugačija.

Avion "Progress Eagle" ima tri sprata, koristi ekološko gorivo i moći će kako smo naveli da ponese 800 putnika uz pomoć šest motora koji će koristiti hidrogensko gorivo.Solarne ploče na krovu upijaće sunčevu energiju, a napredna tehnologija smanjiće otpor i zvuk aviona za 75 odsto, objašnjava Vinjals.

Materijali kao što su ugljenična vlakna, grafen, keramika, aluminijum i titanijum povećaće efikasnost tako što će smanjiti težinu aviona.

Kompozitni materijali sve češće se upotrebljavaju u kreiranju modernih aviona. "Progres Orao" će ovaj trend podići na viši nivo

"Orao avion budućnosti" će biti veći od najvećih aviona današnjice, a raspon krila će mu biti oko 100 metara, to je znatno više od aviona koji danas ima najveći raspon krila - Erbas A380 ima krila duga 80 metara.

Osim svih ovih inovacija, ovaj avion će imati i novu klasu, takozvanu "pilot klasu". Sedišta će se nalaziti u prednjem delu aviona koji će biti zastakljen i koji će putnicima omogućiti fantastičan pogled. kao i priložene fotografije u foto-galeriji:

loading...Ako su vam se svidele zanimljivosti, podržite nas. 
LAJKUJTE našu FB stranicu sajta!
Čitajte i pratite nas i na....

twitter icon google plus

Najnoviji naslovi

 

banner2
 baner1