Najzanimljiviji sajt Balkana

San Francisko od 100.000 čačkalica
Umetnik Skot Viver je stvorio ogroman, ali neverovatno detaljan i zanimljiv model San Franciska napravljen od 100.000 čačkalica.Na kraju rezulat je zaista fenomenalno prelepa i prosto neverovatna skuptura,kada pogledate njegov rad.

Za ovako delo bilo je potrebno skoro 3.000 sati strpljivog rada kao i neverovatne 34 godine da se napravi.Rad pod nazivom "Rolling Through the Bay" takodje služi kao staza za kuglicu.Tako ubačena Ping pong loptica na stazu s nekoliko rampi na vrhu modela pravi mini "turneju"' kroz ovaj grad od čačkalica .
San Francisko od 100.000 čačkalica
Loptica prolazi kroz razne San Francisko znamenitosti poput Alkatraza,Ribarskog pristaništa,Golden Gate Bridge i terasastih kuća na strmoj padini inače zaštitnim znakom San Franciska.

Ovaj neobičan i zanimljiv rad od čačkalica Viver je počeo prvo izgradjivanjem od šibica replike Golden Gate Bridge i Lombard Street-a.Palo mu je na pamet da kotrlja Ping pong loptice oko i u te čačkalice.I tako je odlučio da doda još novih mogućnosti.
Tri hiljade sati rada kasnije,"rodilo" se neverovatno lepo i neobično remek-delo.

San Francisko od 100.000 čačkalica

Viver je takodje ugradio u  ovu skulpturu San  Franciska od čačkalica i neke svoje lične detalje,kao što su datum svog venčanja  i srce u Palati lepih umetnosti.
On je je izjavio za "San Francisco Chronicle": "oduvek sam imao san da ću izgraditi najveću čačkalica skulpturu na svetu.I mislim da sam uspeo ,ijedan od njih nemaju ping-pong loptice koje se kotrlju kroz skulpturu od čačkalica.
To je San Francisko kako ga ja vidim."


loading...


 

 

loading...

Ako su vam se svidele zanimljivosti, podržite nas. 
LAJKUJTE SAJT!
Čitajte nas i dok ste na....

twitter icon google plus

Najnoviji naslovi

 

banner sajt GM IZRADA SAJTA
 adiswitchbaner