Najzanimljiviji sajt Balkana

kopija kamiona Peterbilt 359
Luka Bordin iz Italije je veliki ljubitelj američkih kamiona,on se tako odlučio da napravi svoju kopiju kamiona marke Peterbilt 359.Luka,koji živi u Veneciji,da kupi pravi veliki pravi kamion sa prikolicom nije imao novca,a i da je imao nikada ga ne bi mogao provozati kroz uske ulice grada....

Na ovakvu ideju se Luka odlučio kada je video na YouTube sevisu Holandjanina koji se vozio u replici kamiona u srazmeri 1:4 ."Jednostavno sam hteo da vidim da li mogu da uradim bolje od njega"- izjavio je Luka.
Bordin je utrošio u izradu ovakvog kamiona skoro 2.000 sati rada,a pravio ga je punih devet meseci,ali na kraju je rezultat impresivan i zaista zanimljiv.Luka je uspeo da napravi savršenu kopiju na daljinsko upravljanje modela kamiona Peterbilt 359 .Na kamionu su čak autentične kalifornijske registarske tablice.
kopija kamiona Peterbilt 359

Njegova kopija Peterbilt 359, je 4.87 metara dug( sa prikolicom),0.91 centimetar je visine a teži gotovo 180 kg bez prikolice,dok sa prikolicom težina ide i preko 250 kg.Kamionski prednji deo kao i prikolicu je izgradio od drveta a sve je ojačao cevima od gvoždja da bi ovaj mini model moga izdržati težinu na primer dok sedi i vozi se,upravljački sistem je pozajmljen od karting vozila,gde točkovi imaju drugačiji radijus okretanja.

Da bi kamionska kopija 1: 4 Peterbilt 359 funkcionisala,Luka je ugradio 36-voltni,750 watni elektro motor.On je čak napravio solarne panele na prikolici da obezbedi još više energije za svoj kamion.Kamion kopija,proizvodi i pravi autentični zvuk,zahvaljujući zvučnicima i dovoljno je jak da povuče čak i pravi automobil! Na komandu,se otvara i 22-inčni LCD displej,koji se nalazi na kamionu.Za sada ga je napravio za samo svoju ličnu upotrebu i ne planira ga za prodaju kako kaže Luka.

loading...Ako su vam se svidele zanimljivosti, podržite nas. 
LAJKUJTE našu FB stranicu sajta!
Čitajte i pratite nas i na....

twitter icon google plus

Najnoviji naslovi

 

banner2
 baner1