Najzanimljiviji sajt Balkana

Model Autonomo vozilo budućnosti
Autonomo je potpuno autono vozilo koji bi se mogao voziti i primeniti u skoroj budućnosti do 2030.godine.Ovo vozilo budućnosti je dizajnirano kako bi prevazišlo najveći problem s kojim se gotovo sve metropole sveta susreću a to su saobraćajne gužve...

Cilj dizajnera je bio iskoristiti postojeću infrastrukturu,i pokušati unaprediti je pomoću vozila koja su "inteligentna".Dizajneri su za ovo vozilo budućnosti inspiraciju pronašli u  grupnom kretanju jata riba i ptica.Kao u primeru biciklizma kada se takmičari drže u skupa čuvajući energiju.

Vozilo Autonomo će biti dugačko kao današnji Mini Cooper S nešto više od 1 metra širine.U njega če moći sesti dva čoveka ili jedan.Vozilo( ako ikada bude dostpuno za širu upotrebu) će se moći puniti bežično koristeći elektrodinamičku indukciju.
Autonomo će moći da vidi svoje okruženje u svim vremenskim uslovima i do 150m ispred i iza vozila Takodje će imati i svoju komunikaciju i sve podatke koje prikupi deliće ga sa ostalim vozilima u realnom vremenu preko ultra brze bežične širokopojasne mreže.

Model Autonomo vozilo budućnosti
Vozilo će koristiti anonimne GPS signale da bi pronašao najprikladniju zonu sa najmanje saobraćajne gužve.Ako Autonomo bude namenjen i za javni prevoz a ne samo za lični,ono će se moći pozvati korišćenjem mobilnog telefona.Na kraju vam ostavljamo fotografije da malo zavirite u skoriju budućnost...

loading...Ako su vam se svidele zanimljivosti, podržite nas. 
LAJKUJTE našu FB stranicu sajta!
Čitajte i pratite nas i na....

twitter icon google plus

Najnoviji naslovi

 

banner2
 baner1