Najzanimljiviji sajt Balkana

zgrada na stubovima
U tajvanskiom gradu Taichung uskoro bi trebala da počne gradnja jedne od  najneobičnijih visokih građevina na svetu.Zgrada je inače delo arhitekte Sou Fujimoto, koji je osvojio međunarodno takmičenje za dizajn ove zgrade...

Dizjan ove neobične visoke zgrade koja će se graditi insiprisana je tajvanskom smokvom.Zgradu bi sačinjavalo monoštvo čeličnih stubova isprepletenih kao što je isprepletana kora drveta tajvanske smokve.Na  vrhu ove toruglaste zgrade postojao bi zeleni veliki vrt za sve posetioce.

Ova neobična zgrada će biti visoka 304 metra.Veličina ove zgrade na stubovima bila bi u rangu sa na primer Ajfelovim tornjem.
zgrada na stubovima
Dizajner Fujimoto kaže da ova njegova zgrada oaza pokušava da otelotvori u 21. veku istočnoazijski duh.
Isprepletani čelični stubovi na kojoj "stoji" zgrada su dizajnirani da se kod posetilaca stvori utisak polu-otvorenog prostora,dok bašta na vrhu davala bi posetocima utisak kao da plutaju na nebu.

Zgrada bi koristila obnovljive izvore energije kao i imala bi sistem za kišnicu za potrebe bašte kao i solarne panele za toplu vodu.Datum završetka ove zgrade je planiran 2017 godine a izgradnja ove zgrade će koštati oko 6.59 milijardi Tajvanskih dolara.


loading...
Kliknite ovde i ostavite komentar

Kometari

  • No comments found
loading...

Ako vam se svideo sajt dajte nam podršku, LAJKUJTE GA !
Pratite nas
i dok ste na Facebooku

Dodajte nas u krugove
pratite nas na...

Dodajte nas u krugove   pratite nas na TwitteruGoogle+  Twitter

Najnoviji naslovi

 

adiswitchbaner
 GM izrada sajta baner1 1