Najzanimljiviji sajt Balkana


Za avioinžinjere i dizjanere budućnost komercijalnih letova izgleda sasvim drugačije nego što obični smrtnici zamišljaju.Tako su nedavno avioinžinjeri i dizjaneri predstavili nove tipove aviona.Ovi avioni se kako po obliku tako i po brzini,efikasnosti dosta razlikuju od današnjih a uz sto su svi do jednoga ekološki čisti.U nastavku možete pogledati kakvi nas će nas to avioni u budućnosti prevoziti...

Delta force

Korporacija "Nortrop Gruman" osmislila je ovo "leteće krilo" na kome će motori biti ugrađeni na gornjoj površini aviona, kako bi se što više ublažila buka koju oni proizvode.

Visokoletač

Jedan od preloženih modela nastalih u saradnji Nase i Boinga trebalo bi da izgleda ovako, a njegove prednosti su manja potrošnja goriva, smanjeno zagađenje i buka.

Avion N3-X

N3-X, je najnoviji Nasin avion,i ovo je hibridni avion u vazduh se podiže celom površinom,zbog čega su mu krila manja u odnosu na "debeli" trup. Na taj način se smanjuje potrošnja goriva,kao i dužina piste za samo poletanje ovog aviona budućnosti.

Double Bobble MIT D8 Avion

Još jedan od modela sa širim trupom MIT D8 ima samo jednu manu koja se neće dopasti putnicima, a to je smanjen broj prozora u odnosu na broj sedišta, što može stvoriti osećaj klaustrofobije.

"Amelija" hibridni avion

Još jedan avion budućnosti koji je osmislila Nasa odnosno njihovi avioinžinjeri model "Amelija" koji je hibridni avion, na kome izgleda kao da krila aviona "izrastaju" direktno iz trupa, što bi trebalo da omogući ugodnije letenje na većim visinama.

U kutiji

Krila u obliku kutije za dijamant, kao na ovom modelu kompanije "Lokhid Martin" i Nase, sada su izvodljiva i u praksi zahvaljujući ultra lakim vlaknima koja su ojačana kompozitnim materijalima.

Sugar volt

Boingov model "Sugar Volt" karakterišu njegova dugačka krila, ali mu je najradikalnija karakteristika to što ima hibridni električni motor.

"Erbas VoltER"

unosi sasvim novu dimenziju električnih motora,sa svojim propelerima koji se napajaju isključivo uz pomoć baterija.

Supersonik

Povratak supersoničnih letova može se ostvariti uz pomoć aerodinamičnijeg oblika letelice.

Super sonični avion šuriken

Ovaj supersonični avion u obliku šurikena mogao bi da leti u oba pravca, a pri rotaciji od 90 stepeni prelazi sa supsoničnog u supersonični način letenja.
izvor.blic.rs

loading...


Čitajte,pratite nas na....
twitter icon google plus
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

Najnoviji naslovi

 

banner2
 baner1