Najzanimljiviji sajt Balkana

slagač karata 001
Verujem da ste kao mali mnogo voleli da slažete karte za igranje tablića,i da ste uvek želeli da napravite što veću gradjevinu.
Ali vam se uvek dešavalo da vam se kula od karata sruši.E sad imate priliku u nastavku teksta da pogledate kako to najbolji slagač špil karata na svetu radi,kako pravi gradjevine od karata.

Brajan Berg,je jedan od najboljih svetskih slagača karata, od njegovih gradjevina od špil karta prosto zastaje dah.Svoj ​​prvi špil karata dobio je kada je imao samo osam godina,a danas drži svetski rekord u najvećoj gradjevini od karata

visokoj 7.92 metra napravljenu u Dallasu,u Texasu,2007.godine,za koje je utrošio 4 sedmice i za koje je koristio 1.060 špil karte.Berg je izmedju ostalog napravio uz pomoć špila karata, Njujorški neboder kao i ceo Times Square,Pepeljugin dvorac i mnoge druge na svetu poznate gradjevine
slagač karata
"Karte su moj oblik arhitekture ,većinu vremena moj strukture od karata ne mogu da e tako lako sruše.Što zbog strukturne geometrije ikao i same težine špil karti koje su veoma jake i stabilne. " 
 
Brajan je svoju umetnost  slaganja karta doveo skoro do savršenstva tokom 30 godina života kao i bavljenja ovim posalom .skoro je deset puta rušio sopstveni Ginisov rekord u pravljenu kula od karata.
 
Njegov najveći uspeh u slaganju tj pravljenju gradjevina od karata je venecijanski Makao Resort-Hotel,gde je oborio svoj i svjetski rekord pomoću 219.000 špil karata a napravio ga je u roku od 44 dana. Isto tako napravio je za vreme olimpijskih igara u Kini Beijing olimpijsko selo za koje mu je bilo potrebno tri sedmice redanja karata
 
"Nikada nasumično ne stavljam karte,uvek  imam niz tehnika da to bude i vizuelno lepo kaoi da strukturno gradjevina izgleda kao u s tvarnosti Sve kartice su stavlham pod prav ugao na takav način da jedni druge podupiru od pada ili savijanjem kartica.I ne koristim nikakva sredstva za držanje špil karata da budu zajedno. " 
 
Isto tako volim da srušim ponekad svoju gradjevinu ali kontrolisano uz pomoć venitlatora gde mogu stvarno kontrolisati pravac vetra,tako da mogu da negde napravim štetu tj srušim karte a da ostale ne budu srušene.
Zanimljivo gledati te karte od visokih kula kako se njišu na vetru kao i sam kolaps uz ogroman prasak vazduha kada se urušava deo gradjevine od karata " -kaže Berg
loading...


Čitajte,pratite nas na....
twitter icon google plus
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

Najnoviji naslovi

 

banner2
 baner1