Najzanimljiviji sajt Balkana


Mark Vrege (43) iz Ontarija u Kanadi,počeo raditi s balonima 1995.godine,nakon što mu je pod ruke došla knjiga o izradi balonskih modela tj. svaštarija od balona.U početku mu se činilo teško baloni bi stalno pucali pr pokušaju motanja.Ali nakon 16 godina prakse i rada s njima počeo je stvarati zamršene i komplikovane skulpture koristeći na hiljade balona.Mark je razvio  i svoju tehniku ​​a i koristi različite veličine balona za stvaranje svojih remek-dela.

dinosaurus balon
Ideja da napravi ogromnog dinosaurusa u prirodnoj veličini bio je inspirisan svojom strassću za skupljanje fosila.i tako je jednog dana  počeo uvijanje balona kako bi naravio "balonskog" dinosaurusa odnosno njegov  kostur.Naravno pored balon dinosaurusa Mark izradjuje i  druge stvari od balona koje izgledaju majstorski uradjeni.
 dinosaur od balona
Sada već Mark ima lepu  kolkeciju balon dinosaurusa uključujući Spinosaurusa napravljenog od 800 balona, ​​Stegosaurusa i Triceratopsa o0 700 balona,dok je utahraptora napravio  od komada 200 balona.

dinosaur od balona

Ipak Markov najveće balonsko remek delo je njegov najimpresivniji rad,model T-Rexa,od 1.400 komada balona.Zo avaj poduhvat mu je trebalo55 sati da bi napravio kostur dinosaurusa.Neki pomisle kada vide ovog balon dinosaurusa da ga drži neka metalna konstrukcija ali ne sve jenapravljeno od balona.

loading...


Čitajte,pratite nas na....
twitter icon google plus
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

Najnoviji naslovi

 

banner2
 baner1