Najzanimljiviji sajt Balkana

hobit kuća
Simon Dale iz Velike Britanije je uspeo za samo četiri meseca uz pomoć dleta,motorne pile i čekića sagraditi svojoj porodici pravu kuću hobita.Kuća je napravljena od 100 posto prirodnih materijala i izgleda predivno.

hobit kuća
Dale je bio  mesecima pod kreditom banke,otplatama i ratama,jednog dana sve mu je to dosadilo ,i uzeo je stvar u svoje ruke.On je koristeći svoj oskudni alat sagradio za četiri meseca pravu porodičnu kuću koja liči na kuću hobita,na padini u Velsa.Dale je uspeo izgraditi useljivu kuću na koju je potrošio samo 3.000 funti.

Tako je na primer za izgradnju poda koristio staro drvo,dok je vodu dobio preusmerivši je iz izvora nedelako od kuće.Na samom početku prvi Simonov korak je bilo iskopavanje brda nakon čega je izgradio drveni ram kuće.
hobit kuća
Potom je sama ova hobit kuća obložena vapnom umesto cementom.A za osvetlenje u kući se brinu solarni paneli,a firžider dobija hladnoću  od hladnog vazduha koji prolazi ispod temelja ove kuće hobita tj njegove porodične kuće.

hobit kuća
I dok je Dale gradio kuću bez imalo znanja o arhitekturi i neke gradjevinske prakse,njegova supruga Jasmine kao i dvoje njihove dece živeli su u nedaleko od njega u jednom obližnjem selu.A vlasnik obližnje šume gde je Dale izgradio svoj porodični dom bio je oduševljen,što će neko živeti blizu šume i brinuti se o njoj.
hobit kuća
"Biti svoj arhitekt prilikom izgradnje svoje kuće je jako zabavno i omogućava vam da stvorite i uživate u svom radi i onom  što volite." izjavio je Dale Simon. Mnogo je bilo teško i iscrpljujuće praviti ovako nešto. Ali sada imamo svoj dom u prirodi,koji je neverovatno lep,prirodan i nije nam žao truda i rada napisala Jasmine supruga Dalea na njihovom web sajtu.

loading...


Čitajte,pratite nas na....
twitter icon google plus
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

Najnoviji naslovi

 

banner2
 baner1