Najzanimljiviji sajt Balkana


U konkurenciji za nabolju fotografiju našlo se čak neverovatnih 12.000 fotografija,pristiglih od 6.615 fotografa iz 152 zemlje sveta."Nacionalana geografija" je izabrala u uži krug takmičenja 11 najneverovatnijih pogleda kroz foto aparat tj fotografija...

Slike koje su stigle u "Nacionalnu geografiju"su bile raznovrsne poput slika Sudara tradicije i modernih aparata,surfer ispod vode ili usamljene koliba osvetljena polarnim svetlom u Norveškoj.Najnestrpljivije očekivano takmičenje fotografija konačno je završeno i časopis Nacionalna geografija je objavio je pobedničke slike.


Nagrade kojima su se mogli pobednici su bile fotografske ekspedicije na Galapagos ostrva,pa do vaučera u simobličnoj  vrednosti od 200 dolara za nabavku opreme.
Najbolja fotografija tih 11 fotografija po izboru "Nacionalne Geografije" je bila fotografija nazvana "Leptir" autora Sedrika Houina,snimljena u Avganistanu."Intimnost ovog svakodnevnog trenutka snimljenog unutar porodične jurte (jedne vrste šatora) je u kontrastu sa okrutnom okolinom u kojoj ova nomadska plemena žive", objasnio je pobednik  Sedrik Houin.

Inače ova pobednička najbolja fotografija"Leptir" je snimljena na nadmorskoj visini od  4.300 metara u slabo naseljenoj oblasti Avganistana, gde se mogu sresti šatori u kojima se nalaze televizori,telefoni,a izvan njih pravi solarni paneli.Na kraju pogledajte nevrovatne fotografije po izboru "Nacionalne geografije"predivne su....

loading...


Čitajte,pratite nas na....
twitter icon google plus
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

Najnoviji naslovi

 

banner2
 baner1