Najzanimljiviji sajt Balkana


Ova zgrada iz budućnosti zove se Arka.Arku je dizajnirala ruska firma Remistudio uz zajedničku pomoć programa Međunarodne unije arihetekata pod nazivom Arhitektura za slučaj katastrofe.Arka je ustvari hotel...

koji ima mnogo zelenila i velike sunčano osvetljene sobe i predviđen je da bude u klasi 5 zvezdica ranga hotela.

Dizajnirana tako da je u mogućnosti da "preživi" veće podizanje mora kao i velike kataklizmičke ramere potopa( kada bi se desile)Plutajuća hotelska biosfera je zamišljena kao sigurno samoodržavajuće sklonište za ljude.

Hotel  budućnosti je konstruisan da izdrži nalete velikih plimnih talasa.Kkao kažu  tvorci i dizajneri Arke hotela,konstrukcija i nosivi stubovi sa kablovima su osmišljeni tako da distribuišu težinu ravnomjerno pa je konstrukcija sigurna i u slučaju zemljotresa.


Na Arci hotelu stvaranje električne energije će se vršiti kako su predvideli dizajneri preko solarnih panela,a pijaća voda je osigurana pomoću sistema za prikupljanje kišnice.
 "Što se tiče arhitekture,tu su dva glavna problema.Prvi je održavanje sigurnosti stambenih bojekata u slučaju ekstremnih uslova i klimatskih promena.A drugi je zaštita prirodnog okruženja za ljudske aktivnosti. Plutajući hotel Arka je pokušaj kreiranja odgovora na sve izazove budućnosti",izjavio je medjima Alexander Remizov, predstavnik firme Remistudio.

loading...


Čitajte,pratite nas na....
twitter icon google plus
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

Najnoviji naslovi

 

banner2
 baner1