Najzanimljiviji sajt Balkana

San Francisko od 100.000 čačkalica
Umetnik Skot Viver je stvorio ogroman, ali neverovatno detaljan i zanimljiv model San Franciska napravljen od 100.000 čačkalica.Na kraju rezulat je zaista fenomenalno prelepa i prosto neverovatna skuptura,kada pogledate njegov rad.

Za ovako delo bilo je potrebno skoro 3.000 sati strpljivog rada kao i neverovatne 34 godine da se napravi.Rad pod nazivom "Rolling Through the Bay" takodje služi kao staza za kuglicu.Tako ubačena Ping pong loptica na stazu s nekoliko rampi na vrhu modela pravi mini "turneju"' kroz ovaj grad od čačkalica .
San Francisko od 100.000 čačkalica
Loptica prolazi kroz razne San Francisko znamenitosti poput Alkatraza,Ribarskog pristaništa,Golden Gate Bridge i terasastih kuća na strmoj padini inače zaštitnim znakom San Franciska.

Ovaj neobičan i zanimljiv rad od čačkalica Viver je počeo prvo izgradjivanjem od šibica replike Golden Gate Bridge i Lombard Street-a.Palo mu je na pamet da kotrlja Ping pong loptice oko i u te čačkalice.I tako je odlučio da doda još novih mogućnosti.
Tri hiljade sati rada kasnije,"rodilo" se neverovatno lepo i neobično remek-delo.
San Francisko od 100.000 čačkalica


Viver je takodje ugradio u  ovu skulpturu San  Franciska od čačkalica i neke svoje lične detalje,kao što su datum svog venčanja  i srce u Palati lepih umetnosti.
On je je izjavio za "San Francisco Chronicle": "oduvek sam imao san da ću izgraditi najveću čačkalica skulpturu na svetu.I mislim da sam uspeo ,ijedan od njih nemaju ping-pong loptice koje se kotrlju kroz skulpturu od čačkalica.
To je San Francisko kako ga ja vidim."

loading...


Čitajte,pratite nas na....
twitter icon google plus
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

Najnoviji naslovi

 

banner2
 baner1