Najzanimljiviji sajt Balkana

divlje patke
Ove slike koje će te videti u nastavku teksta izgledaju tako predivno i cool.Inače ovo su skulpture životinja od papira možemo slobodno reći i slike,umetnika Kelvina Nikolsa iz Čikaga koji koristi samo komad papira A4 veličine.

On "daje život" na papiru mnogim egzotičnim stvorenjima poput lavova,pande i zebri,i mnogih drugih životinja koje čine pravi mali papirnati zoo vrt.Skulpturu životinje od papira Kelvinu je potrebno oko oko četiri nedelje u nekim slučajevima neke papirnate sklupture je radio i po dve godine a cene takvih skulptura dostizale su cifru i do 16.000 funti!

Ukupno do sada je izradio oko 75 komada papirnatih skulputra, i neke je izložio na izlogu u Follett knjižare u blizini Čikaga
sareni papagaji
Kelvin u svaku skulpturu životinje od papira koja ima dimenzije 15.24 cenntimetra širine i 50 cm dužine uloži do dve nedelje za istraživanje i skiciranje i dve nedelje za rezanje i konačni izradu same skulpture.On pažljivo seče papir makazama ili skalpelom,reže u manje komadiće potom ih lepi jedne preko drugih,pre nego što doda senu i dubinu "paprinoj životinji".

"Razvio sam svoju umetnost gde sam počeo da mešam mnoge od moje ljubavi prema,biljnom i životinjskom svetu,prirodnom svetu,fotografiji,dizajnu,izrada modela,skulptura,igru svetla i sene jednostavno u sve to sam se upustio pri izradi ovih skuptura.kolibri

Kada sam započeo sa ovim skulpturama u ranim 80-tim nisam slutio da će to biti moj posao gotovo 30 godina kasnije." - izjavio je Kelvin.
Calvin je svoje prve svoje radove ilustracija započeo kod svog strica,s ilustracijom na stričevom autobusu DeNure Tours 1983 godine.

loading...


Čitajte,pratite nas na....
twitter icon google plus
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

Najnoviji naslovi

 

banner2
 baner1