Najzanimljiviji sajt Balkana

gradjevine od papira
Američka umjetnica Kristina Lihan upotrebljava svoje znanje i iskustvo kao arhitekte za stvaranje detaljnih  modela gradjevina i urbanih prostora i to od akvarel papira.Arhitekt Kristina poseduje diplomu u arhitekturi sa Univerziteta u Virdžiniji.Nakon završenog studiranja,odlučila se iskoristiti svoje stečeno znanje u ime umetnosti,stvarajući impresivne i fantastične detljne arhitektonske modele svetskih zgrada od papira .

Kristina Lihan se prvi odlučila na ovaj korak kada je živela u Floridi,i kada je radila projektat za bolnicu za drugog arhitektau.Ponekad se dešavalo da na poslu joj bude jako dosadno,i tako je počela jednog dana rezati papir,igrati se njim, i u tim reckanjima papira i pokušajima  se na kraju pretvorilo u izgradnju predivnih nevrovatnih detljanih modela zgrada.

Kristina Lihan na početku fotografiše stranu zgrade koju želi uraditi,a zatim prelazi na skiciranje s uljenom olovkom i na kraju iseca po d imenzijama crtež na  komade koje posle sklapa odnosno lepi.
proces izrade gradjevine

Stvaranje tovakvih prelepih a i može se reći komplikovanih modela od papira mogu biti vrlo dugotrajan posao.Po rečima Kristine Lihan,nekada izrada ovakvih gradjevina od papira može potrajati do 50 radnih sati.

loading...


Čitajte,pratite nas na....
twitter icon google plus
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

Najnoviji naslovi

 

banner2
 baner1