Najzanimljiviji sajt Balkana

mobilni voda
Mnogo nas koristi mobilni telefon i na moru,bazenu,u kupatilu odnosno na svim mestima gde je mokro i vlažno.I tada se desi da  telefon slučajno vam upadne u vodu! I onda pomislite " ovo je kraj mom mobilnom!" ali ne paničarite odmah i ne očajavajte ima rešenjka a rešenje je - pirinač tj riža.

Ukoliko imate bilo koji telefon osim iPhone i Androida, na kojima ovaj trik nije uspeo u eksprimentu koji je izveo tim "Upgrade Your Life", možete spasiti telefon nakon što upadne u vodu tako što ćete pratiti sledeće korake.

1. Nemojte ga paliti
Ako se telefon sam ugasi posle pada  u vodu, nemojte ga ponovo paliti.Nikako!!

2. Izvaditeiz mobilnog telefona bateriju i karticu
Čim ga izvadite iz vode,izvadite bateriju i sim karticu iz telefona.Ako vam je telefon upao u slatku ili slanu tečnost, dobro ga isperite vodom sa česme

3. Prosušite mobilni telefon

Ako na vašem fenu imate opciju za hladno duvanje,onda fenom malo prosušite telefon,ali nikako toplim i vrućim vazduhom.Opet ako nemate fen, papirnom maramicom obrišite površine.

4. Riža spašava mobilni telefon
U posudu koja je  veća od vašeg telefona,stavite belu nekuvanu rižu, bacite telefon i bateriju tako da budu prekriveni pirinčem sa svih strana. Neka telefon stoji od 24 do 48 sati u pirinču, a riža će odraditi stvar upiti će svu vlagu iz njega.

5. Upalite telefon
Nakon što ste sačekali da riža upije svu vlagu iz telefona najmanje 24 sata, vreme je za trenutak istine tj da vidite da lije telefon je vraćen iz "mrtvih".

izvor.blic.rs

loading...Ako su vam se svidele zanimljivosti, podržite nas. 
LAJKUJTE našu FB stranicu sajta!
Čitajte i pratite nas i na....

twitter icon google plus

Najnoviji naslovi

 

banner2
 baner1