Najzanimljiviji sajt Balkana


Najveći goveđi kebab na svetu poslužen je ovih dana u Turskoj u glavnom gradu Ankari, i zaista je ogroman .Gde i ne bi bio toliki kada ovaj kebab je oborio svetski rekord.....

Sa ovolikom kilažom ovaj kebab će da završi i u Ginisovoj knjizi rekorda kao najveći na svetu po zapisu GInisovih službenika iz Turske.

Službenici Giniove knjige rekorda su potvrdili da je džinovski komad mesa ima težinu od tačno 1,198 kilograma dok mu je visina neverovatnih 2,5 metra,.Novi svetski rekord postavljen je u utorak.


Za džinovski kebab bilo je potrebno deset kuvara koji su uz pomoć krana koji je održavao vertikalno kebab na kraju bio napravljen kao i izmeren.Time je oboren prethodni rekord postavljen u Australiji u 2004,sa ovom gotovo udvostručenom težinom veličinu.

Prethodni rekord iznosio je svega 468 kilograma.Rekord najvećeg svinjskog kebaba drži jedan Grk koji je na ražanj uspeo da natakne kebab od tešku 1.850 kilograma.Modernu verziju  kebaba je izmislio Mahmut Aigun u 1971.godine koji je prvi došao na ideju stavljanja mesa unutar hleba

loading...Ako su vam se svidele zanimljivosti, podržite nas. 
LAJKUJTE našu FB stranicu sajta!
Čitajte i pratite nas i na....

twitter icon google plus

Najnoviji naslovi

 

banner2
 baner1