Najzanimljiviji sajt Balkana


Svemirske agencije NASA odnosno njihove letelice ne prestaju da iznenađuju čovečanstvo putem slika koje šalju na Zemlju.Tako je NASA letelica “Mesindžer” poslala najnovije snimke površine Merkura, ....

na jednom od snimala pojavila se kranje neobična formacija,na jednoj od fotografija se vidi se prepoznatljiv lik junaka Volta Diznija - Miki Maus.?!

Planeta Merkur,je mala po svojoj površini i najbliža Suncu,prepuns je brojnih kratera, najveći krater na Merkuru je prečnika 105 kilometra, koji i formira lik Mikija Mausa, i kad bi se pravila mapa, bio bi okrenut naopako.


 Letelica NASA-e “Mesindžer” je prikupila gotovo 89.000 fotografija tokom svoje dosadašnje misije.Ovo nije prvi put da se na nekom nebeskom telu pronađu likovi iz nama poznatog sveta.Najčuveniji je Galeov krater na Marsu, koji zovu još i “srećno lice”.

pored "lika" Miki Mausa na Merkuru čovečanstvu je dobro poznato i "lice na Marsu", u regiji Sidonija.Tokom  ispitivanja ovog "lica na Marsu" došlo se do saznanja da "lice, zapravo, samo optička varka.
izvor:blic.rs


loading...
Kliknite ovde i ostavite komentar

Kometari

  • No comments found
loading...

Ako vam se svideo sajt dajte nam podršku, LAJKUJTE GA !
Pratite nas
i dok ste na Facebooku

Dodajte nas u krugove
pratite nas na...

Dodajte nas u krugove   pratite nas na TwitteruGoogle+  Twitter

Najnoviji naslovi

 

adiswitchbaner
 GM izrada sajta baner1 1