Najzanimljiviji sajt Balkana

old clock
Otprilike već sedam dana na italijanskoj Siciliji se dešava neobjašnjiv fenomen u gradiću Katanija,a i na gotovo celom ostrvu.Fenomen brzanja digitalnih satova,prosto rečeno svi digitalni satovi "brzaju" od 10 do 20 minuta svaki dan!

Ovaj zaisita neobičan i zanimljiv fenomen  je postala prava misterija,do sada niko ne za i niko nije uspeo otkriti o čemu je reč odnosno uzrok....

Tako stanovnici Sicilije zbog satova koji idu unapred 10 do 20 minuta tj brzaju,imaju manjih problema poput da autobusi promaše dnevni red vožnje,radnici zakasne na posao itd..


Mediji u Italiji navode da su se u rešavanje ovog fenomena a i zanimljivog slučaja ravnog radnji iz serijala "Dosije X",uključili i stručnjaci sa Odeljenja za elektrotehniku ??sa Univerziteta KataniJa.

Mogući razlog kako neki stručnjaci naovde za brzanje  satova na Siciliji,možda leži u tome da je to efekat mnogobrojnih solarnih panela na ostrvu,zatim radio eksperimenti,a jedan od od mogućih razloga što brzaju satovi neki tvrde je i u tome što se popravaljaju podvodnih električnih kablovi u blizini ostrva koji traju još od sredine maja meseca

loading...Ako su vam se svidele zanimljivosti, podržite nas. 
LAJKUJTE našu FB stranicu sajta!
Čitajte i pratite nas i na....

twitter icon google plus

Najnoviji naslovi

 

banner2
 baner1