Najzanimljiviji sajt Balkana


Novi modni a mogli bi smo reći i tehnički detalj u vidu bicikla uskoro bi se mogao pojaviti na ulicama Nemačke.Mada deluije kao da je biciklo sad izašlo iz Flinstona i da bi ga sigurno oduševljno vozio Fred Kremenko ipak u pitanju je moderni bicikl...

Bicikl koji nema pedale,ovaj neobični i zanimljivi bicikl pruža mogućnost da istovremeno i trčite i vozite se na njemu.Ovo je ideja bickla bez pedala i konstrukcija je delo dvojice Nemaca, Toma Hambrock-a i Juri Spetter-a.Naziv su mu dali od reči "flitzen" (što znači fijukati, prozujati).

Isto tako ovo biciklo bi trebalo omogući ekološki prevoz kroz gusto naseljena mesta.Da bi se biciklo pokrenulo potrebno je da bibiklista na Flizu,hoda ili potrči.

Kada neobični bicikl bez pedala postigne odgovarajuću brzinu,vozač može slobodno da smesti stopala iznad zadnjeg točka.Dok je sam biciklista  vezan za konstrukciju gornjim pojasom.Dvojica izumitelja ovog neobičnog bicikla Hembrok i  Špeter se pripremaju da se takmiče sa ovim biciklom bez pedala za James Dyson nagradu za tehnologiju,inovaciju i dizajn.

loading...


 

 

Ako su vam se svidele zanimljivosti, podržite nas. 
LAJKUJTE SAJT!
Čitajte nas i dok ste na....

twitter icon google plus

Najnoviji naslovi

 

banner sajt GM IZRADA SAJTA
 adiswitchbaner