Najzanimljiviji sajt Balkana


Amerikanka Aundri Aragon je postala neobičan medicinski slučaj.Njoj je skoro više od četiri meseca curila bistra tečnost,bez ukusa,iz nosa.Doktori su je ubeđivali na samom početku da je to samo alergija ali...


...detaljnijim pregledom je utvrđeno da je Aundri tako da prosto kažemo cureo mozak kroz nos! Preciznije rečeno cerebrospinalna tečnost koja okružuje mozak i kičmenu moždinu joj je izlazio na nos!

Aundri je kada joj je počeo da "nos da curi" obišla mnogo doktora.Tako je jedan od doktora koje je ona posetila,posumnjao da ovoj nesretnoj ženi  curi  tečnost koja okružuje mozak,ali na kraju ovaj doktor joj je prepisao samo sprej za nos?!.

Ta tečnost nije kapala,ona je curila iz nosa.Svaki put kad bih se nagnula napred,tekla je iz leve nozdrve. Niada nisam mogla da to kontrolišem – izjavila je za TV medije Aundri

Da kažemo i to da curenje likvora ( to je tečnosti koja okružuje mozak i kičmenu moždinu) je veoma retko stanje i pojavljuje se jednom na 100.000 ili čak 200.000 pacijenata. Aundri su operisali doktori  ove godine početkom oktobra.

Otorinolaringolog je izjavio povodom ovog neobičnog i retkog medicinskog slučaja da je ovo bilo izuzetno opasno jer je najčistiji deo tela dolazio u kontakt s najprljavijim tj. nosom.Iako je izlečena, Aundri još mora dugo vremena da bude pod nadzorom doktora  kako joj se ne bi desilo da opet likvor počne da curi.

loading...Ako su vam se svidele zanimljivosti, podržite nas. 
LAJKUJTE našu FB stranicu sajta!
Čitajte i pratite nas i na....

twitter icon google plus

Najnoviji naslovi

 

banner2
 baner1