Najzanimljiviji sajt Balkana


Mnoga deca u svetu bez sumnje ovih dana će za Božić poželeti dečiji voz zajedno sa prugom i vuće za rukav svoje roditelje u nekom shoping centru da im se kupi kao poklon za Božić.....
Da se "poigraju" dečijim vozom i prugom imali su  Thomas & Friends tim iz Šangaja u Kini su prošlog meseca, ovaj tim je napravio neverovatnu i ogromnu strukturu dečije pruge napravljene od plastike što će te moći i pogledati u videu ispod.Tim Thomas & Friends je postavio novi svetski i Ginisov rekord najduže pruge na svetu za dečiji voz igračku.
 
Ova pruga  je imala dužinu od neverovatnih 2.888 kilometara,a sama pruga je bila sastavljena od 13,769  pojedinačnih plastičnih delova  da bi se formirao sedam "slojeva" pruge! Ovaj pokušaj, obaranja Svetskog rekorda  je organizovala fabrika igračaka "Mattel" dok je ovaj rekord iskorištena je dečija igračka voza  "Thomas Tank Engine" (Tomas voz)
 
Voz koji se kretao po dečijoj najudžoj pruzi na svetu Tomas dostigao je konačni cilj za 4 sata 59 minuta i 58 sekundi.Čime je oboren svetski I ginisov rekod za najdužu sastavljenu dečiju prugu na svetu. Novi rekord pruge ima  oko 200 kvadratnih metara,dok je za 20 odsto duža od prethodnog svetskog rekorda postavljenog u gradu Odaiba u Japanu.


loading...
Kliknite ovde i ostavite komentar

Kometari

  • No comments found
loading...

Ako vam se svideo sajt dajte nam podršku, LAJKUJTE GA !
Pratite nas
i dok ste na Facebooku

Dodajte nas u krugove
pratite nas na...

Dodajte nas u krugove   pratite nas na TwitteruGoogle+  Twitter

Najnoviji naslovi

 

adiswitchbaner
 GM izrada sajta baner1 1