Najnoviji naslovi

OGLASNA TABLA sajta

 

 

Poštovani posetioci
    ako u članku primetite neke          nepravilonosti u vezi slika             
(ne možemo pregledati sve jer      ima ih na hiljade) molimo  vas       da nam  javite ime članka ili date nam link preko e mail kontakta   (klik na zelena slovada ispravimo  slike(u) .HVALA 
 adminstracija sajta

 


Ilham Alijev predsednik Azerbejdžana  je za svoj  51. rođendan dobio ogromnu dugačku tortu.Gigantska torta koja je napravljena u čast Azerbejdžanskog predsednika je bila duga 51 metar. A proslava rođendana ....

prdesednika Alijeva se doigrala u trećem najvećem gradu u Azerbejdžanu, Sumgayitu

Guverner grada Sumgayitta Eldar Azizov kazao je da je obeležavanje predsednikovog rođendana na ovaj način postalo već tradicija i da oni svake godine obore državni rekord u veličini torte.Gradonačelnik je takođe dodao da  ovogodišnja torta koju su napravili za svog predsednika je ujedno najveća napravljena u Evropi.

Inaće predsednikčku tortu je pravila turska firma koja radi u Azerbejdžanu, za tortu je bilo potrebno 10 dana da se napravi.U ogromnu tortu se utrošilo 22.000 komada jaja,dve tone brašna,1,7 tona šećera, 700 kilograma oraha i lešnjaka.

Dok je džinovska torta najveća Evropska torta bila teška neverovatnih 11 tona i ukrašena ukrasima "Eurovision 2012" i replikom sale u kojoj je održano takmičenje za pjesmu Eurovizije.Svim prisutnim i gostima torta je kasnije bila isečena i podeljena.

Kliknite ovde i ostavite svoj komentar

Komentari

  • "Trenutno nema Komentara"

 

 

 

Pratite, lajkujte nas i dok ste na Facebooku

Dodajte nas u krugove
 pratite nas na...

Dodajte nas u krugove  pratite nas na TwitteruGoogle+  Twitter

© 2011-2015 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana

Zabranjeno je čisto kopiranje(opcija) copy paste teksta i naslova članka.!