Najzanimljiviji sajt Balkana


Chloe Jennings-White,(57) poreklom iz Londona  a koja sada živi u državi Juti SAD,ima dijagnostifikovan redak oblik  psihičke bolesti.Taj pomalo neobični poremećaj se ogleda u tome da ona....

želi biti paralizovana od struka naniže.Klo Dženings su doktori 2008. godine kada su joj ustanovili redak oblik sindroma i predložili da počne koristiti invalidska kolica.

na to Klo kaže"Kada sam počela koristiti invalidska kolica,bilo mi je mnogo lakše,tako da sada se više i ne pokušavam povrediti da bih bila oduzeta "Inače Klo je nekoliko puta pokušala sama sebi slomiti ili oštetiti kičmu.Kako ona kaže simptome ove psihičke bolesti je počela je osećati kada je imala 9 godina.

"Moja tetka Oliv pala je s bicikla i zauvek ostala nepokretna.Odmah sam sela na svoj mali bicikl i pokušala se povrediti, ali na moju žalost imala sam samo nekoliko masnica" kzala je za novine Klo


Kada je imala 10 godina Klo je došla na ideju da nosi proteze na nogama,jer je u školi videla bolesnog prijatelja koji ih je nosio.31. godini  života doktori su Klo dijagnostifikovali  fibromialgija, odnosno bolove u mišićima.  

Mnogim koji su me poznavali sam krila da želim biti paralizovana odnosno paraplegičar. 2006.godine upoznala sam svoju partnerku Denijel (44), tako da sam i njoj krila da želim postati paraplegičar.Kada je priznala Denijel da ima takvu neobičnu želju ona joj je predložila da potraži pomoć psihoterapeuta.

"Doktori su mi dijagnostifikovali ovaj psihički poremećaj i objasnili mi da nisam ja za to kriva niti iko drugi nego moj mozak, jer jednostavno, tako moj mozak  razmišlja.Sada me nije više sramota kada sam saznala da još ljudi pati od ovog mog sindroma.Porodica me je podržala i specijalisti su mi 2008. predložili da počnem koristiti invalidska kolica.Ona su za mene do sada najbolja terapija" - kaže na kraju Klo.

loading...Ako su vam se svidele zanimljivosti, podržite nas. 
LAJKUJTE našu FB stranicu sajta!
Čitajte i pratite nas i na....

twitter icon google plus

Najnoviji naslovi

 

banner2
 baner1