Najzanimljiviji sajt Balkana


Vrata koja su zapečaćena i koja podsećaju na otvore drevnih grobnica otkrivena i to u u samom središtu svetog grada Inka Maču Pikču.?!Geofizičkim istraživanjima utvrđeno je....

da se iza njih skriva (najverovatnije) blago,Inka ali  za sada ona još nisu otvorena.
Thierry Jamin francuski arheolog i  veliki pustolov zadnjih 15 godina je proveo tragajući za ostacima drevne civilizacije Inka na jugu Perua.Ovaj francuski arheolog do sada je otkrio oko 30 vrednih nalazišta među kojima je nekoliko tvrđava i delova celih gradova civilizacije Inka.

Tako se nedavno ova j francuski pustolov odlučio pročešljati i svetski poznati Machu Picchu grad.Tako je na osnovnu  priče jednog inženjera koji je boravio 2010. godine kao turista pronašao tajni ulaz u podzemlje u samom središtu Maču Pikču drevnog grada .Reč je o zapečaćenim vratima koja podsećaju na ulaz u grobnicu inka

Početkom 2012 godine francuski arheolog  je od peruanskog ministarstva kulture dobio dozvolu da provede detaljno geofizičko istraživanje misterioznog ulaza, što je i u aprilu 2012 godine i uradio.

I zaista ....ispostavilo se da se iza zapećačenih vrata skriva čitav niz prostorija i stepenica koje vode duboko pod zemlju,dok kako piše  Before it's News barem u jednoj od podzemnih prostorija otkrivene veće količine zlata i srebra.?!

Ali na žalost ovo sve je "otkriveno" sa vanjske strane zapećaćenih tajnih vrata u Maču Pikčuu, tako da nikome pa ni Jaminu nije jasno o kakvim je predmetima reč.Jamin je u međuvremenu zatražio dozvolu od Peruanskih vlasti da napokon otvori vrata i vidi šta zaista se skriva iza zapećaćenih vrata u drevnom gradu Inka .

Ovu novu dozvolu od perunaskih vlasti je je zatražio još u maju 2012 godine a čekanje bi  po nekim navodima trebalo da se okonča uskoro i tada će se znati prava istina kao i to da li tajna vrata u Machu Picchu krije vredno blago.

loading...Ako su vam se svidele zanimljivosti, podržite nas. 
LAJKUJTE našu FB stranicu sajta!
Čitajte i pratite nas i na....

twitter icon google plus

Najnoviji naslovi

 

banner2
 baner1