Najzanimljiviji sajt Balkana


Jedan ljubitelj umetnosti bi od slučajno pronađene slike mogao da zaradi gotovo milione evra!.Za sada neimenovani kolekcionar je pronašao deo slike slavnog slikara Gustavea Courbeta iz 19.veka....

Na slici "The Origin Of The World", koja je izložena u pariskom muzeju d'Orsay, nalazi se samo donji deo  ove slike tj. golog ženskog tela.Stručnjaci za slikarstvo veruju da je konačno pronađena slika ostatka tela,preciznije njen gorni deo glava.

Anonimni kolekcionar je ovu sliku čija se vrednost procenjuje na oko 40 miliona evra,kupio u jednom salonu nameštaja za samo 1.400 evra. !

Francuski magazin Paris Match otkrio je objavio da je kolekcionar sliku pronašao sasvim slučajno u tom salonu nameštaja i da su iscrpni hemijski testovi koji su izvršili stručnjaci potvrdili autentičnost Courbetovog dela iz daleke 1866. godine.

"Slika Origin Of The World konačno ima lice", izjavio je Jean Jacque Fernier, autor kataloga o slikarstvu slikara Gustavea Courbeta.

Fernier je dodao i to da je reč o jednom od najsmionijih radova u istoriji slikarstva, dok mnogi  za Courbetovu sliku kažu da je reč o pornografiji i vulgarnosti.Po nekima na ovoj slici ( iz dva dela) je naslikana umjetnikova ljubavnica Joanna Hifferman.Prenijevši njeno golo tijelo na platno, Courbet ga je htio sačuvati od zaborava i izgleda je u tome i uspeo.

loading...Ako su vam se svidele zanimljivosti, podržite nas. 
LAJKUJTE našu FB stranicu sajta!
Čitajte i pratite nas i na....

twitter icon google plus

Najnoviji naslovi

 

banner2
 baner1