Najzanimljiviji sajt Balkana


Za sve ljubitelje dobre kapljice sa Univerziteta u Los Angelesu i Univerziteta Južne Kalifornije stiže revolucionarna vest da su ova dvojica naučnika Yunfeng Lu i Cheng Ji otkrili način kako se rešiti pijanstva i to za samo nekoliko sekundi.!...


Dvojica naučnika Yunfeng Lu, profesor hemijskog i biomolekularnog inžinjeringa, i Cheng Ji, profesor biokemije i molekularne biologije su kreirala enzimski koktel koji je uspeo da laboratorijske miševe koji su konzumirali alkohol otrijezni za samo nekoliko sekundi.

Odnosno mrtvim pijanim miševima dali koktel metaboličkih enzima koji su ih gotovo odmah i trenutno otreznili.Za sada ovaj koktel enzima je samo primenjivan na životinjama,razvoj ovog preparata još u ranoj fazi,verovatno će u najskorijoj budućnosti biti dostupne u obliku tablete kao i za ljudsku upotrebu.


Lu tvrdi da bi ovo otkriće moglo dovesti do kreiranja potpuno nove klase lekova. Yunfeng Lu napominje da bi u u završnoj fazi koktel mogao biti dostupan u obliku klasične tablete.

Objašnjavajući način djelovanja koktela, Lu kaže da je to kao da u trbušnoj šupljini ili crijevima imate milione stanica koje grade jetru.U svakom slučaju oni koji vole dobru kapljicu žestine će biti zahvalne ovom pronalasku defintivno

loading...Ako su vam se svidele zanimljivosti, podržite nas. 
LAJKUJTE našu FB stranicu sajta!
Čitajte i pratite nas i na....

twitter icon google plus

Najnoviji naslovi

 

banner2
 baner1