Najzanimljiviji sajt Balkana


Italijanski naučnici su izmislili sistem odnosno hologramsku tehnologiju koja uz pomoć infracrvenih lasera se probija kroz dim i plamen.! Ovaj laser koji su izmilsili italijani se odbija od svih predmeta do kojih dođe, .....

bez obzira na to da li su u pitanju ljudi, kućni ljubimci ili namještaj, i vraća se nazad u specijalni aparat koji  vatrogascima prikazuje onda 3D pregled svega oko njih.

 C(infracrvene) kamere koje vatrogasci trenutno koriste imaju mnogo ograničeniju primenu.Ove kamere mogu zaslepiti  gust dim i plamen jer posjeduju objektiv koji se mora fokusirati na izvor svjetla, tako da u nekim slučajevima zbog gustog dima fokusiranje je često nemoguće,


 Novi sistem hologramske tehnologije tako je u stanju primetiti kao i locirati do pet osoba u istoj sobi, čak i kada se kreću.Zahvaljujući takvom aparati koji us osmilili talijani vatrogasci će ih moći videti u 3D holografskom obliku.

 Međutim, pre nego se nova tehnologija bude mogla koristiti, aučnici će je morati učiniti mnogo manjom i prenosivijom jer sadašnja operma koju su osmislili italijani je glomazna.Naučnici se nadaju da će ova nova infracrvena hologramska tehnologija uskoro početi spašavati ljudske živote.


loading...
Kliknite ovde i ostavite komentar

Kometari

  • No comments found
loading...

Ako su vam se svidele zanimljivosti, podržite nas. 
LAJKUJTE SAJT!
Pratite nas i dok ste na Facebooku


google plustwitter icon

Najnoviji naslovi

 

banner sajt GM IZRADA SAJTA
 adiswitchbaner